Saxion Hogescholen
BR>

do 23 april 2009

Saxion screent technostarters

Op donderdag 23 april a.s. is de officiële start van EMT Radar. EMT staat voor Energie- en Milieutechnologie en de Radar is ontwikkeld door stichting kiEMT in samenwerking met Hogeschool Arnhem Nijmegen, Saxion en Rabobank Arnhem e.o. Radar wil in vier jaar tijd ondersteuning geven aan 45 levensvatbare businessplannen rondom hoogwaardige, technische innovaties op het gebied van energie- en milieutechnologie. De eerste drie innovatieve ideeën worden tijdens de startbijeenkomst gepresenteerd.

Binnen Radar werken overheden, bedrijven en kennisinstellingen samen aan beoordeling van interessante ideeën en de realisatie van een degelijk businessplan. Bij de start in het Gelredome worden de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst gezet (kiEMT, Saxion, HAN en Rabobank Arnhem e.o.). Ook ontvangen de drie ondernemers die hun innovaties presenteren, ieder een lening van 25.000 euro.

Van idee naar BV
EMT Radar spoort kansrijke ideeën en/of innovaties op het gebied van energie- en milieutechnologie op en begeleidt ondernemers met de start van hun bedrijf. Na een intensieve en strenge selectie worden (nieuwe) ondernemingen via een gericht plan van aanpak ondersteund met leningen, advies en netwerkcontacten. Uiteindelijk moet dit resulteren in 45 levensvatbare businessplannen. Kenniscentrum Leefomgeving van Saxion neemt de verantwoordelijkheid op zich om per jaar tien technostarters op te nemen in Radar.

25.000 euro per ondernemer
Vanuit EMT Radar worden i.s.m. de Rabobank zo'n veertig leningen verstrekt van 25.000 euro per onderneming. De beoordeling van kansrijke initiatieven wordt gedaan door de kennisinstellingen (Hogeschool Arnhem Nijmegen, Saxion, TNO, IWO, KEMA) en bedrijven die participeren binnen de stichting kiEMT. EMT Radar wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Technopartner.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

De kick-off bijeenkomst start donderdag 23 april om 15.30 uur in de Panoramazaal van het Gelredome in Arnhem. De samenwerkingspartners van Hogeschool Arnhem Nijmegen, Saxion, Rabobank Arnhem e.o. en stichting kiEMT zullen aanwezig zijn, evenals de participanten binnen het kiEMT-netwerk.

Voor meer informatie over de deelname van het Kenniscentrum Leefomgeving van Saxion aan EMT Radar kunt u contact opnemen met Wim Gilijamse, lector Duurzame Energievoorziening, tel. 06-52363993.

Voor inhoudelijke informatie over EMT Radar en/of over de kick-off bijeenkomst kunt u contact opnemen met drs. H. (Hendrik) van der Meulen van Stichting kiEMT, tel. 026-44614 69 of e-mailvandermeulen@kiemt.nl .