Rijksuniversiteit Groningen

Examentraining VWO Rijksuniversiteit Groningen start aankomend weekend

Datum: 23 april 2009

Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het vierde achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2), biologie 12 of economie 1(2) een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Aankomend weekend start de eerste trainingsperiode met 150 leerlingen. Er zijn alleen nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de vierde trainingsperiode.

De examentraining voor VWO leerlingen is dit jaar populairder dan ooit. In enkele maanden zijn er meer dan 500 inschrijvingen binnen gekomen. Vanuit het hele land komen leerlingen om deel te nemen aan de examentraining VWO in Groningen.

De training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 15 leerlingen) is er per 5 leerlingen 1 docent aanwezig.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen 280 euro per vak (200 euro voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.

De data van de examentraining zijn:

- Periode 1: 25, 26 april en 3 mei (inschrijving gesloten)
- Periode 2: 27, 28 april en 2 mei (inschrijving gesloten)
- Periode 3: 4, 5 en 9 mei (vol)

- Periode 4: 10, 16 en 17 mei (plaatsen beschikbaar voor alle vakken m.u.v. economie; inschrijving mogelijk t/m 3 mei)
- Periode 5 (herexamentraining): 14 en 15 juni

Voor de herexamentraining kunnen leerlingen zich inschrijven zogauw de resultaten van het centraal examen bekend zijn.

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website: http://www.examentrainingvwo.nl