Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Persbericht: Woningen en parkeergarage op kavel stadsdeelhuis

Deelraad neemt definitief besluit op 26 mei

23 april 2009
Het Dagelijks Bestuur van Oud-West kiest voor woningen en een parkeergarage in plaats van een stadsdeelkantoor en ondergrondse werf. Dit staat in het voorstel dat op dinsdag 12 mei besproken wordt in de deelraad. Uit onderzoek is gebleken dat er op de kavel, die oorspronkelijk bestemd was voor een nieuw stadsdeelkantoor, ruimte is voor circa 75 woningen. Ook is het mogelijk om een tweelaagse parkeergarage te realiseren in plaats van de ondergrondse werf. De deelraad neemt op 26 mei een definitief besluit over het voorstel van het DB.

De circa 75 woningen bestaan uit 55 vrije sector woningen en 20 studentenwoningen. Op de begane grond van de te realiseren panden komt bedrijfsruimte. De ondergrondse werf wordt een tweelaagse parkeergarage met ruimte voor circa 290 parkeerplaatsen. Om de woningbouw en de ondergrondse parkeergarage mogelijk te maken zal het bestemmingsplan voor De Hallen aangepast moeten worden. Daarom zal een bestemmingsplan voor een beperkt gebied gemaakt worden, een zgn. postzegelbestemmingsplan.

Op 11 november vorig jaar besloot de deelraad van Oud-West om samen met de centrale stad de mogelijkheden te onderzoeken voor het geplande stadsdeelkantoor en de ondergrondse werf. Naar aanleiding van dit besluit is begin december een intragemeentelijke projectgroep van start gegaan. Hierin zaten medewerkers van het Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam en stadsdeel Oud-West. Onderzocht werd welke mogelijkheden er waren voor verhuur of verkoop van het kantoor. Op verzoek van de deelraad werd ook woningbouw als mogelijk alternatief onderzocht. Dit bleek de meest aantrekkelijke optie. Met de circa 75 extra woningen komt het totaal aantal nieuwe woningen in het Hallengebied uit op 390.

Het rapport van de intragemeentelijke projectgroep en de raadsvoordracht zijn op deze pagina te downloaden.

Zie ook

Raadsvoordracht rapport intragemeentelijke projectgroep Rapport intragemeentelijke projectgroep

---