Gemeente Beek


Reanimatienetwerk Beek van start

Beek, 23 april 2009

Gisteravond is het Beekse vrijwilligersnetwerk hartveilig wonen en werken officieel van start gegaan tijdens een startbijeenkomst in het Asta cultuurcentrum te Beek. Binnenkort worden de AED's op verschillende plekken in de kern Beek opgehangen. Beek is daarmee de 2de gemeente in Limburg met een reanimatienetwerk.

Nadat het systeem in de kern Beek operationeel is zal de gemeente ook meer mensen in de kernen Neerbeek, Spaubeek, Genhout, Geverik en Kelmond - waar de aanmeldingen wat achter blijven - warm proberen te maken. In dat verband zal wethouder Thijs van Es informatieavonden organiseren waarvoor geïnteresseerden en verenigingen zullen worden uitgenodigd. Verder zullen ook bedrijven aangeschreven worden. Veel bedrijven hebben BHV-ers en die kunnen ook in het vrijwilligersnetwerk opgenomen worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de gemeente Beek, dhr. J. Hamers via tel.nummer 046 - 43 89 223 of via info@gemeentebeek.nl.

Over hartveilig wonen en werken in Beek

Gemeente Beek, het Rode Kruis en de twee EHBO-verenigingen Beek en Spaubeek zijn een wervingscampagne gestart om juist aan mensen die al kunnen reanimeren te vragen of zij interesse hebben om deel te nemen aan een reanimatienetwerk voor de eigen straat en/of buurt. De geregistreerde vrijwillige hulpverleners worden door de meldkamer Ambulancezorg, die gebruik maakt van een AEDLocator®, bij een hartstilstand in hun eigen omgeving per SMS opgeroepen.