Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 23 april 2009

* BEJAARDE VROUW SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC

ROTTERDAM - Een 82-jarige bewoonster uit de Zocherstraat is woensdagavond om ongeveer half negen slachtoffer geworden van een babbeltruc. Er werd bij de vrouw aangebeld en voor de deur stonden een jonge man en een jonge vrouw die onder het ophangen van een mooi verhaal binnen wisten te komen. Nadat zij de vrouw hadden afgeleid werd de woning doorzocht. Zij wisten te ontkomen met enkele waardevolle sieraden.


* POGING BEROVING
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is op zoek naar getuigen van een beroving die woensdagavond rond tien uur op de Noordvestsingel plaatsvond.
Een 17-jarige jongen uit Vlaardingen reed op zijn scooter over de Noordwestsingel toen twee jongens zijn weg versperden. De jongen gaf extra gas toen hij zag dat de jongens mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Nadat de 17-jarige enkele tientallen meters verderop was, hoorde hij een aantal knallen. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de recherche Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan
* POLITIE HOUDT CONTROLE BEROEPSGOEDERENVERVOER

HOEK VAN HOLLAND - Op woensdagmorgen tussen zeven- en twee uur is op het Kruin in Hoek van Holland een controle op beroepsgoederenvervoer gehouden. De actie was voornamelijk gericht op vrachtverkeer van en naar de boot naar Harwich en werd uitgevoerd door het wijkteam Hoek van Holland, de Verkeerspolitie en het Regionaal Milieuteam Rotterdam-Rijnmond. Ondersteunende diensten waren de Technische Recherche, de Belastingdienst, inspectie Verkeer en Waterstaat, de Douane, VROM en politiepersoneel met de ANPR auto.
De Belastingdienst heeft op drie auto's beslag gelegd en heeft boetes geïnd ter waarde van ruim 1500 euro. Vier auto's waren te hoog (beladen) en de chauffeurs daarvan hebben een boete gekregen. Van een andere auto was de koppeling defect en de lading te zwaar. Verder werd een aantal bekeuringen uitgeschreven voor andere feiten, waaronder het niet handsfree bellen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district de Eilanden hield woensdagavond een man aan. De 40-jarige Spijkenisser vernielde na een onenigheid in een horecagelegenheid aan de Voorstraat rond kwart over tien een schilderij met een barkruk. Vervolgens ging hij er vandoor.
Na onderzoek werd duidelijk wat het woonadres van de verdachte was. Vervolgens is hij korte tijd later aangehouden in zijn woning aan de Lijsterstraat.


* GROOTSCHALIGE CONTROLE GEHOUDEN
De politie hield woensdagavond in samenwerking met de belastingdienst, de RDW en de verkeersdienst een grote ANPR controle. In totaal werden er tussen 14:15 en 20:30 7400 passerende voertuigen gescand. Hiervan werden er 72 staande gehouden. De politie inde 1362 euro aan achterstallige bekeuringen. Verder werden er 22 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken.
De belastingdienst heeft 61.388 euro geïnd. Verder namen zij 14 voertuigen in beslag. Deze zijn afgevoerd.


* TWEE PERSONEN AANGEHOUDEN NA AANBIEDEN NEPGOUD

ROTTERDAM SCHIEBROEK - Politieagenten hielden woensdagochtend een man en een vrouw aan. Rond half twaalf reden de surveillerende agenten over de Donkersingel. Hier zagen ze een voertuig rijden dat voldeed aan de omschrijving van een voertuig dat in verband gebracht werd met het aanbieden van nepgoud eerder die dag. De inzittenden zouden het nepgoud zowel op de Donkersingel als op de Teldersweg aan passanten aangeboden hebben. De passanten gingen hier niet op in maar waarschuwden de politie wel. Het Roemeense tweetal (19) is aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier kregen ze een bekeuring van 300 euro.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM AGNIESEBUURT - Bromfietsers die de geldende verkeersregels overtreden veroorzaken regelmatig gevaarlijke situaties. Zo is het voor andere weggebruikers als voetgangers en fietsers gevaarlijk als een bromfietser met hoge snelheid voorbij komt rijden. Om hen hiervan bewust te maken en de veiligheid op straat te waarborgen houdt de politie controles die speciaal gericht zijn op deze doelgroep.
Woensdag werden zij gecontroleerd op de Boekhorststraat. Tussen 15:00 en 21:00 werden er 36 bekeuringen uitgeschreven en zes zogenaamde ASO-brieven uitgedeeld. Onder andere het te hard rijden (18), het fietspad gebruiken waar dat niet is toegestaan (7) en het rijden zonder rijbewijs is bekeurd.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
Een 88-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Groeninx van Zoelenlaan.
De man stak rond half twee in zijn scootmobiel de weg over en werd aangereden door een vrachtwagen bestuurd door een 23-jarige man uit Strijen. Het slachtoffer kwam in zijn scootmobiel klem te zitten onder de bumper van de vrachtwagen en werd een stuk meegesleurd. De brandweer heeft de Rotterdammer bevrijd. De 88-jarige man liep onder meer diepe schaafwonden op en is overgebracht naar het ziekenhuis.
De Verkeerspolitie is een nader onderzoek gestart.