Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 23-04-2009

Automobiliste ernstig gewond bij ongeval

ERM Woensdagmiddag is een vrouw uit Emmen, leeftijd onbekend, ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Boerdijk. Door onbekende oorzaak raakte ze rechts in de berm en verloor vervolgens de controle over de auto. Ze raakte in een slip en de auto ging over de kop. De bestuurster is daarbij uit de auto geslingerd. Vermoedelijke oorzaak daarvan is dat ze geen gordel droeg. Ze is met de ambulance naar het Scheperziekenhuis vervoerd. Het Mobiel Medisch Team is ter plaatse geweest. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op. (2009005980)

Gestolen bestelauto uitgebrand

RUINERWOLD Woensdagavond kreeg de politie een melding van een autobrand aan de Hoge Akkers. Daar bleek een bestelauto in brand te staan. De brandweer bluste de brand. De auto bleek eerder in Apeldoorn te zijn gestolen. De politie van de regio Gelderland Noord onderzoekt deze zaak verder. (2009006075)

Gas geven in plaats van remmen veroorzaakt aanrijding

ASSEN Woensdagavond ontstond op de rotonde in de Europaweg bij de Smetanalaan een aanrijding. Een 88-jarige automobilist uit Annen trapte bij het naderen van de rotonde op het gaspedaal in plaats van de rem en schoot de rotonde op. Daar reed een 21-jarige man uit Assen in een personenauto, die vol in de flank werd geraakt. De bestuurder uit Annen kwam via de rotonde, bosschages en een lichtmast uiteindelijk tot stilstand. Gezien zijn rijgedrag is het rijbewijs ingevorderd. De automobilist uit Assen bleek in een onverzekerde en ongekeurde auto te rijden. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. (2009006078)

Aanhouding na belediging medewerker milieustraat

BEILEN Woensdagmiddag heeft de politie bij de milieustraat aan de Eursing een 25-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had onenigheid met een van de medewerkers van de milieustraat omdat hij diens aanwijzingen over afvalscheiding niet wilde opvolgen. Daarbij beledigde hij deze medewerker meerdere malen. De beheerder waarschuwde de politie, die de verdachte vervolgens heeft aangehouden. (2009005953)

Verdachte in gestolen auto aangehouden na achtervolging

ASSEN Woensdagnacht gaven agenten op de Vaart een stopteken aan de bestuurder van een personenauto. Deze stopte echter niet maar gaf flink gas en ging met snelheden van boven de 100 kilometer per uur richting de wijk Kloosterveen. Uiteindelijk reed hij zich klem op een doodlopend fietspad, waarna hij kon worden aangehouden. De auto bleek eerder op de woensdag te zijn gestolen in Assen. De verdachte, een 34-jarige man uit Weiteveen, is ingesloten voor een nader onderzoek. (2009006094)

Politie onderzoekt diefstal vogels

EMMER COMPASCUUM Woensdag overdag is uit een volière achter een woning aan het Oosterdiep een aantal vogels gestolen. Het gaat om 30 vogels van diverse rassen. De politie onderzoekt deze zaak. Eerder deze week vond in Emmer Compascuum een soortgelijke diefstal plaats. (2009006043)

Verdachte van aanrijding met letsel doorgereden en later aangehouden

COEVORDEN Woensdagmorgen vond op de H. Roland Holstlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een invalidenvoertuig. De personenauto reed achter op deze scootmobiel. De bestuurder, een 67-jarige man uit Coevorden hiervan kwam op straat terecht en raakte daarbij gewond. Hij is met de ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden. Na een zoekactie troffen agenten de betrokken personenauto aan elders in Coevorden. De bestuurster, een 83-jarige vrouw uit deze plaats, is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ze verklaarde niets te hebben gemerkt van een aanrijding. Haar rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (2009005915)

Politie waarschuwt voor illegale verkoop voor goed doel

NIJEVEEN Deze week zijn bij de politie meldingen binnengekomen van verkopers die langs de deuren gaan met kaarten van de stichting Leven met kanker. Omdat mensen het niet vertrouwden heeft de politie een en ander uitgezocht. Deze stichting is een bestaande stichting, maar heeft momenteel geen activiteiten in Nijeveen of omgeving. Het vermoeden bestaat daarom dat de verkopers zonder toestemming en waarschijnlijk voor eigen gewin kaarten uit naam van het goede doel proberen te verkopen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.