Politie Haaglanden

Persberichten 23 april

Haaglanden, 23-04-2009

Beschonken winkeldief aangehouden
Den Haag Een 35-jarige Hagenaar werd woensdag 22 april omstreeks 18.30 uur aangehouden nadat hij bij een supermarkt aan de Steijnlaan goederen wegnam zonder te betalen. Beveiligingspersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Nadat de man op het politiebureau een proces-verbaal kreeg voor de diefstal, mocht hij weer naar huis. Hoewel hij door de agenten was gewaarschuwd dat hij, gezien zijn beschonken toestand, niet mocht autorijden, stapte de man op de Brandstraat toch achter het stuur van zijn auto. Agenten hielden hem aan terwijl hij tegen de rijrichting in reed. Hij werd teruggebracht naar het politiebureau, waar hij 555 ugl blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg nog een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Baldadige jeugd gooit stenen
Den Haag - Bewoners van de Gaslaan belden woensdag 22 april omstreeks 19.30 uur de politie en meldden dat drie jongens stenen gooiden tegen een woning. In de directe omgeving zagen agenten drie jongens zitten die aan de opgegeven signalementen voldeden. Het drietal, twee 13-jarige Hagenaars en een 15-jarige plaatsgenoot, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor werd één van de 13-jarige jongens heengezonden; hij bleek niets te maken te hebben met het incident. De recherche onderzoekt of de twee andere jongens ook te maken hebben met eerdere vernielingen in de wijk.

Auto-inbreker gesnapt
Den Haag De politie kreeg woensdag 22 april omstreeks 13.00 uur een melding dat op de Nieuwe Duinweg een man een autoruit had vernield en er met een autoradio op de fiets vandoor was gegaan. Politieagenten zagen bij het plein aan de nieuwe Duinweg een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De man verklaarde op vrienden te wachten. maar rende vervolgens hard weg. De 37-jarige Hagenaar probeerde te vluchten door over een schutting te springen, maar had kennelijk niet gezien dat boven de schutting hoog gaas met prikkeldraad was gespannen. Toen het hem niet lukte hier overheen te komen, konden de agenten hem in de kraag vatten. De Hagenaar werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Verdachte mishandeling aangehouden
Den Haag Een jongen sprak woensdag 22 april rond 21.00 uur surveillerende agenten aan op de Laan van Wateringse Veld om te vertellen dat hij was geslagen door een jongen met een vuurwapen. Het slachtoffer, een 17-jarige Voorburger, had een bult op zijn slaap en een bloedneus. De jongen vertelde ook wie hem geslagen had. Onderzoek leidde naar de verdachte, die de politie later in zijn huis aanhield. De verdachte, een 18-jarige Voorburger, gaf toe dat hij een alarmpistool had, dat onder zijn slaapbank zou liggen. Het pistool is in beslag genomen en de verdachte is overgebracht naar het politiebureau.
Wisseltruc
Den Haag - Een 59-jarige Hagenaar werd woensdag 22 april omstreeks 13.40 uur aangehouden nadat hij, in zijn voordeel, bij een kledingwinkel het prijskaartje van een blouse had verwisseld. De man rekende vervolgens de blouse onterechte voor een lagere prijs af. Toen beveiligingpersoneel hem hierop aansprak, wilde hij de bon tonen waarbij het originele prijskaartje uit zijn broekzak viel. Hij werd overgedragen aan de politie en kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Goedkoop blijkt duurkoop
Den Haag Surveillerende agenten zagen woensdag 22 april om 17.40 uur op de Van Zeggelenlaan een man op een damesfiets zonder slot rijden. De agenten controleerden de man en de fiets en ontdekten dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De man, een 43-jarige Hagenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij van een onbekende een fiets voor zijn vrouw had gekocht voor 65,-. Hij dacht dat het een goede koop was. De verdachte kreeg een schikking mee van 410,-. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Rijden onder invloed
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 23 april om 00.05 uur een automobilist met zeer lage snelheid over de Goeverneurlaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en moest blazen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had, hij blies 630 ugl. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De verdachte, een 28-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon de boete niet betalen en werd daarom ingesloten aan het politiebureau. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Minderjarige verdachten winkeldiefstal aangehouden Den Haag / Loosduinen De politie hield woensdag 22 april drie minderjarige jongens (13, 14 en 15 jaar) uit Den Haag aan voor winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het Alphons Diepenbrockhof werden de jongens betrapt op het stelen van sigaretten. De afdelingsmanager kon twee van de drie jongens aanhouden. s Avonds werd de derde verdachte aangehouden. De politie stelt nader onderzoek in naar de verdachten.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag De eigenaar van een woning aan de Leyweg ontving al enige tijd geen huur van de bewoner en besloot actie te ondernemen. Het pand bleek gebruikt te worden voor hennepteelt en de politie werd ingeschakeld. Agenten troffen 398 hennepplanten aan. Ook werd op een levensgevaarlijke manier stroom afgetapt bij buren. Het energiebedrijf koppelde direct de elektriciteitmeter af. Alle planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de woning.

Vast voor diefstal stempelautomaat
Rijswijk - Een surveillerende agent zag dinsdag 22 april omstreeks 16.30 uur een paar jongens op een bankje op het Bogaardplein zitten. Toen ze de agent zagen, liepen ze weg en lieten een geel kastje op de bank staan. Dit bleek een stempelautomaat uit de tram te zijn. De agent sprak de drie jongens onmiddellijk aan en deze bekenden al snel dat ze de stempelautomaat uit de tram hadden meegenomen. De drie, in de leeftijd van 13, 14 en 16 jaar, uit Den Haag moesten mee naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak konden de drie na overleg met hun ouders naar huis.

Te hard met teveel drank
Leidschendam Een 34-jarige man uit Gorinchem kreeg donderdag 23 april een proces-verbaal voor te hard rijden èn een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten werden omstreeks 02.10 uur op de snelweg A4 met hoge snelheid ingehaald door de man en besloten hem staande te houden. Hij reed met een snelheid van 174 km/uur, terwijl op de snelweg 100 km/uur is toegestaan. De man verliet de snelweg bij Zoeterwoude en kon op de N206 door de agenten tot stoppen worden gemaand. Vanwege de veel te hoge snelheid, vorderden zij direct zijn rijbewijs in.
Op het politiebureau bleek tevens dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 490 ugl en kreeg ook daarvoor een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Ruim vijf keer teveel gedronken
Naaldwijk Politieagenten zagen donderdag 23 april omstreeks 02.00 uur een automobiliste slingerend over de Grote Woerdlaan rijden. De vrouw negeerde een stopteken dat de agenten haar gaven. Pas op de Gerbrandystraat stopte de vrouw, omdat zij met haar auto tegen een betonnen paal aan reed. Het lukte de 21-jarige bestuurster uit Monster niet om op straat een blaastest af te leggen. Op het politiebureau blies de vrouw 1125 ugl. De Monsterse moest haar rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Twee vrouwen vast na inbraak
De Lier - Een 76-jarige bewoner van de Noordlierseweg zag tot zijn grote verbazing woensdag 22 april omstreeks 16.45 uur een vrouw door een raam de woonkamer binnenklimmen. De vrouw, die met een schroevendraaier het raam opende, schrok enorm toen zij de bewoner in de kamer zag en klom direct weer naar buiten. Daar stapte zij in een auto met daarin nog een vrouw. De twee kozen vervolgens het hazenpad. De bewoner belde direct een deelnemer aan de buurtpreventie, die snel ter plaatse kwam. De inbreekster, kwam er echter onderweg achter dat haar tas nog in de woning stond. Toen de vrouwen terugkeerden op de Noordlierseweg om de tas op te halen, werden zij opgewacht door de buurtprevent die hen direct aanhield.
In de gemeente Westland zijn 7 buurtpreventieteams actief die in samenwerken met de gemeente en de politie voor een veilige buurt. Wilt u ook aan de slag als buurtprevent en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van uw wijk? Neem voor vrijblijvende informatie of om u aan te melden contact op met bureau Westland via 0900-8844

Verdachte steekincident in de cel
Delft De politie hield woensdag 22 april om 09.10 uur een 21-jarige Delftenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident in een woning aan het Van Hasseltplein. De man kreeg in de woning ruzie met de 23-jarige bewoner. Hierbij zou de bewoner zijn gestoken door de Delftenaar. De GGD behandelde het slachtoffer aan zijn verwondingen. In de directe omgeving van de woning kon de politie de 21-jarige aanhouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen straatroof
Zoetermeer De politie zoekt naar getuigen van een beroving van een 15-jarige jongen. Een nog onbekende jongen sprak woensdag 22 april om 19.20 uur op het Lommerpad de Zoetermeerse jongen aan en vroeg of hij achterop zijn fiets mocht meerijden. Dat wilde de de Zoetermeerder niet, waarop de lifter hem bedreigde en zijn fiets afpakte. Hij reed vervolgens weg in onbekende richting. Het signalement van de dader is als volgt; leeftijd circa 17 jaar, lichte baardvorm, kort stekel haar. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hond bijt postbode
Zoetermeer Een 50-jarige medewerker van een postbezorgingsbedrijf werd dinsdag 21 april om 10.30 uur gebeten door een hond. De vrouw liep in de wijk Rokkeveen een voortuintje in om een pakketje te bezorgen. Zij werd direct door een in de tuin aanwezige hond in haar enkels gebeten. De vrouw moest zich door een dokter laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van de hond.