Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 22-04-2009

Man aangehouden na diefstal met geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg woensdag aan het einde van de middag melding van diefstal met geweld aan de Genestetlaan. Een bewoonster van een pand aan de Genestetlaan had al enige tijd een zakelijk conflict. De andere partij kwam deze middag geld opeisen voor
verleende diensten. De bewoonster kon het bedrag niet betalen. Hierop was ze geslagen en geduwd. De schuldeiser nam apparatuur weg vanuit de woning en vertrok. De bewoonster alarmeerde de politie.
De politie nam een verklaring op van de 49-jarige bewoonster en hield een 48-jarige verdachte uit Roosendaal aan. De verdachte verklaarde dat hij op meerdere manieren had geprobeerd het geld te krijgen wat hem toekwam. Dit was niet gelukt. Woensdag was de maat vol en had hij de apparatuur meegenomen als onderpand.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring van 300,-.

Zoon opgepakt na huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie ontving dinsdagavond melding van huiselijk geweld in een woning in het westen van Zevenbergen. De 20-jarige zoon des huizes had zijn moeder mishandeld en geld afhandig gemaakt. Ook zou de zoon bedreigingen hebben geuit en zijn ouders hebben
aangevallen met een zadelpen. Hierbij had hij zijn stiefvader meerdere keren geslagen. De 20-jarige verdachte is aangehouden en van zijn ouders is aangifte opgenomen van huiselijk geweld. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De problemen binnen het gezin bestaan al langere tijd. In overleg met een arts is besloten de verdachte te laten beoordelen door de crisisdienst. In afwachting van verder onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

Politie ruimt hennep

BERGEN OP ZOOM/ HOOGERHEIDE: Het politieteam Bergen op Zoom
Woensdrecht en het team Courage van de politie hebben woensdag een hennepruimdag gehouden.

In de Burgemeester Moorsstraat in Hoogerheide werd een kwekerij met 61 hennepplanten ontmanteld. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen door een melding. Het energiebedrijf stelde diefstal van stroom vast en heeft de elektriciteitstoevoer tot het pand afgesloten. De 51-jarige eigenaar is aangehouden en verhoord. Hij bekende eigenaar te zijn van de kwekerij.

In een woning aan de Grauwe Gans zijn 10 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in de woning voor het raam en waren vanaf de openbare weg te zien. De planten zijn in beslag genomen. De politie hield twee verdachten aan, een 26-jarige - en een 23-jarige bewoner van het pand. De 26-jarige man verklaarde dat hij de planten voor eigen gebruik had.

In alle gevallen zijn de hennepplanten en de bijbehorende
kweekapparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de
gebruikers van de panden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij het uitgaan van dit bericht waren nog niet alle resultaten van de hennepruimdag bekend.

Bestuurder aangehouden voor verlaten plaats ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagmiddag een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht de plaats van een ongeval te hebben verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij zou bij het uitrijden van een parkeerhaven aan de Van Dedemstraat geen voorrang hebben verleend aan een 60-jarige automobiliste, die reed in de richting van de Wassenaarstraat. Beide voertuigen liepen schade op en de veroorzaker reed door. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe te zijn doorgereden na een ongeval. Reden was dat hij dacht dat de schade wel meeviel. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie krijgt 14 tips over overval antiekzaak

LEPELSTRAAT: De politie heeft tot op heden 14 tips binnen gekregen naar aanleiding van de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht deze week waarin de overval op een antiekzaak aan de
Steenbergseweg werd behandeld.

Op donderdag 19 februari jl. vond tussen 17.15 en 17.45 uur de overval plaats. De eigenaar van de zaak werd met een pistoolmitrailleur bedreigd en op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer verzette zich tegen de overvallers, die er uiteindelijk zonder buit vandoor gingen in een oud model donkerkleurige Opel Vectra. Het slachtoffer kon twee van de drie overvallers zo goed beschrijven dat er
compositietekeningen van hen konden worden gemaakt. Deze tekeningen werden aan de kijkers getoond. Er kwamen hierover enkele tips binnen. Ook werd veel gereageerd op de getoonde tassen die de daders hadden achtergelaten. Het ging om een plastic boodschappentas van een winkel uit Oud Beijerland en een laptoptas. De districtsrecherche gaat aan de slag met het verder uitzoeken van de tips.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-04-2009 17:23 | © Regio Midden en West Brabant |