Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 23-04-2009

Diefstal uit sporthal

BREUKELEN Een jongeman werd op woensdagavond 22 april aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een sporthal.

In de avonduren was een 22-jarige man uit Utrecht in een sportcomplex aan de Broekdijk Oost aan het sporten. Hij had zijn tas in de sportruimte staan. Nadat hij had gesport, kleedde hij zich om en ontdekte dat zijn mobiele telefoon en horloge uit de tas waren gestolen. De Utrechter sprak met enige andere sporters en concludeerde daaruit dat een bepaalde jongeman de diefstal moest hebben gepleegd. Die jongeman stapte net in zijn auto en reed weg. Enkele sporters gingen achter hem aan en kwamen even later met de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Maarssen, terug. Hij had aan hen aangegeven inderdaad de diefstal te hebben gepleegd.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en namen de verdachte van hen over. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Kat is glasbak

MAARSSEN De politie is op zoek naar getuigen van een dierenmishandeling die op woensdagmiddag 22 april plaatsvond.

Aan het eind van de middag deden medewerkers van de dierenambulance aangifte van dierenmishandeling. Rond 16.45 uur liep een vrouw op het Reigerskamp langs een glasbak. Zij hoorde gemiauw uit de glasbak komen. Er bleek een kat in de container te zitten.

Een medewerker van het glasbakbedrijf kwam ter plaatse en opende de bak. Medewerkers van de dierenambulance haalden de kat uit de container. Hij bleek wonderwel maar weinig te mankeren. Het beestje was alleen gewond aan een pootje. De kat had een touw om zijn middel en om zijn rechtervoorpoot. Hij werd naar een dierenarts gebracht. De arts kon middels de chip de eigenaar van de kat achterhalen.

Daar er een touw om de middel van de kat was gebonden, gaat de politie er vanuit dat de kat opzettelijk door een onverlaat in de glasbak is gegooid. Aan getuigen die op woensdag 22 april iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de glasbak aan het Reigerskamp wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Openbare schennis

WOERDEN De politie hield op woensdagmiddag 22 april een man voor openbare schennis aan.

Rond 15.10 uur kreeg de politie de melding dat een man op de speelplaats aan de Lindenlaan zijn geslachtsdeel aan enkele meisjes van 8 jaar had laten zien. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met de 39-jarige moeder van één van de meisjes. Zij wees de agenten op de verdachte, een 46-jarige man uit Rotterdam. Hij werd daarop aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor onderzoek ingesloten. De moeder deed aangifte van openbare schennis van de eerbaarheid. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blauwe zone

MIJDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 22 april in het centrum gecontroleerd in de blauwe zone. Daarbij werden 39 bekeuringen uitgeschreven: geen parkeerschijf in de auto (24), parkeertijd (max. 2 uur) overschreden (14) en parkeren op de stoep (1).