Politie Brabant Zuid-Oost

Politie neemt rijbewijzen in van snelheidsovertreders

Eindhoven Strijp, 23-04-2009 o Bij een verkeerscontrole op het Park Forum en Flight Forum heeft de politie woensdagavond van drie bestuurders het rijbewijs ingenomen.

Rond 19.30 uur nam de politie het rijbewijs in van een 41-jarige automobilist uit Veldhoven. De man reed met een (gecorrigeerde) snelheid van 102 km/u over het Park Forum, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Rond 20.00 uur werd op het Flight Forum door de politie het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige man uit Veldhoven. De man reed met zijn motor met een (gecorrigeerde) snelheid van 134 km/u over deze weg, terwijl de maximumsnelheid hier 50 km/u is.

Ook nam de politie woensdagavond op het Park Forum rond 20.15 uur het rijbewijs in van een 19-jarige man uit Waalre. De man reed in een personenauto met een gecorrigeerde snelheid van 103 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Transactiebedrag
Een 24-jarige vrouw uit het Belgische Lommel reed rond 20.45 uur met haar personenauto met 103 km/u over het Park Forum. Zij kreeg een transactiebedrag van 510 euro aangeboden, wat zij direct betaalde.

Bekeuringen

Tijdens de controle op het Park Forum en Flight Forum schreef de politie ook bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (12x), rijden zonder rijbewijs (1x), rijden zonder helm (2x), niet-handsfree bellen (2x), rood licht (3x).

Hardrijders

De politie constateert dat er door automobilisten en motorrijders in het gebied van het Park Forum en Flight Forum de laatste tijd veel te hard wordt gereden. Op dinsdag 14 april werd het rijbewijs ingenomen van een motorrijder die met een gecorrigeerde snelheid van 187 km/u over deze straat reed. Op donderdag 9 april werd van twee andere motorrijders het rijbewijs ingenomen na grove snelheidsovertredingen.

Deze snelheidsovertredingen zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties. Daarom controleert de politie de komende tijd intensief op het Park Forum en Flight Forum.