Gemeente Dongeradeel


Speciale toeristenlijnen rijden weer

ToerBus Drenthe
De ToerBus rijdt in Drenthe in de mei- en zomervakantie elke dinsdag en woensdag op de route Assen(Station - Drents Museum - DeSmelt - Witterzomer - Verkeerspark) - Amen (Diana heide) - Grolloo (De Berenkuil en Outdoor Klimpark) - Drouwen (Boomkroonpad en Drouwenerzand) - Borger(Hunebedcentrum en Hotel Bieze) - Ees (Landal Land van Bartje) - Exloo (Hunzebergen) - Emmen(Dierenpark, binnenstad en Landal Parc Sandur) - Nieuw Amsterdam (Hotel Emmen). Op deze routerijden twee Engelse dubbeldekkers, een Amerikaanse schoolbus en een Zweedse vip bus.

ToerBus Groningen
In Groningen rijdt de ToerBus met een Amerikaanse schoolbus in de mei- en zomervakantie op dinsdag en woensdag vanaf het Lauwersmeergebied (Villapark Lauwerssee, Landal Esonstad, Camping recreatiecentrum Lauwersoog en Landal Suyderoogh) naar De Marne (Zeehondencrèche, DoeZoo Insektenwereld en de Theefabriek). Op dinsdag en donderdag rijdt een toeristenbus vanaf het Lauwersmeergebied naar Winsum (Marenland recreatie) en Groningen (Binnenstad, Groninger Museum, Pannekoekschip en Rondvaartbedrijf Kool).

Hostess tijdens de rit
Vanwege de goede ervaringen vorig jaar met de inzet van een Hostess, reist dit jaar op elke rit een Hostess mee op alle toeristenlijnen. Zij geeft informatie over attracties en de omgeving, geeft antwoord op vragen over de route en dienstregeling, deelt gadgets aan kinderen uit en neemt een enquête af om de tevredenheid te meten.