Gemeente Breda

Licht op groen voor achttien nieuwe FMO-projecten Breda

Het licht voor de uitvoering van achttien nieuwe FMO-projecten staat op groen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen en hun initiatiefnemers een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) toegekend. De gehonoreerde ideeën zijn samen goed voor een kleine 700.000 euro en een co-financiering van 780.000,-

Vanavond zal wethouder Marja Heerkens tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Avenue in Breda cheques overhandigen aan de gehonoreerde projecten uit de eerste ronde (januari) en de tweede ronde van 2009 (april). In totaal gaat het dan om 32 gehonoreerde plannen.

Voor de tweede ronde van 2009 ontving het team FMO 34 ideeën voor projecten. De onafhankelijke Commissie FMO adviseerde burgemeester en wethouders er 18 geheel of gedeeltelijk toe te kennen, 3 aanvragen aan te houden en 13 aanvragen af te wijzen.

Sinds de start van het FMO in 2007 heeft het college 123 projecten gehonoreerd. Allemaal creatieve plannen die zijn bedacht door Bredanaars of door Bredase organisaties of bedrijven. Voorop staat dat de plannen kwetsbare groepen in Breda verder helpen en stimuleren om mee te doen.
De gemeente wil zoveel mogelijke goede ideeën uit de stad belonen, mits zij voldoen aan de criteria van het fonds. De projecten hebben bij voorkeur een blijvende meerwaarde voor de stad.

Het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling is een initiatief van de Gemeente Breda dat past bij de koers die de gemeente samen met haar inwoners wil varen: samen met elkaar bouwen aan Breda als sociale stad, waarin zoveel mogelijk mensen meedoen.

In de bijlage hieronder is een overzicht te zien van de gehonoreerde ideeën.

Breda, 22 april 2009

Te downloaden:

* pb113 Bijlage bij persbericht FMO.pdf