Gemeente Kampen


* Koninklijke Erepenning voor gymnastiekvereniging THOR

Koninklijke Erepenning voor gymnastiekvereniging THOR

23 apr 2009
Op woensdag 22 april reikte burgemeester Oosterhof een Koninklijke Erepenning uit aan gymnastiekvereniging T.H.O.R. ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in het verenigingsgebouw.

Gymnastiekverenging T.H.O.R. (Tot Heil Onzer Ribbenkast) is de oudste, nog actieve, gymnastiekvereniging van Kampen. Destijds op aanraden van sergeant A.G. de Lugt opgericht door jongens die hun dienstplicht in de zogenoemde Volklasse hadden vervult. Door sport te beoefenen kon de dienstplichttijd destijds aanzienlijk worden verkort. Hij spoorde de jonge mannen aan om na de diensttijd door te gaan met hun sport en een eigen vereniging op te richten. Op 26 december 1908 was de oprichting een feit.

Tegenwoordig is de vereniging uitgegroeid tot een moderne gymnastiekvereniging met een ledenaantal van ruim 250 personen. Het lesaanbod van de vereniging is zeer divers. Zo voorziet de vereniging in de volgende lesonderdelen: ouder & kind gym, gymnastiek, turnen, steps, trim, jazzdans en volleybal.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin, die wordt uitgereikt aan verenigingen en instellingen die tenminste vijftig jaar bestaan en een belangrijke plaats in de samenleving innemen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |