Waterschap Regge en Dinkel


waterschap

Persbericht eretekens uitgereikt bij waterschap

Publicatiedatum : 23 april 2009

Op woensdag 22 april 2009 heeft waterschap Regge en Dinkel drie eretekens toegekend. Twee oud-bestuursleden en één ambtenaar in functie ontvingen tijdens een buitengewone vergadering van het algemeen bestuur het ereteken van waterschap Regge en Dinkel. De commissie ereteken, die een voordracht kan doen voor toekenning, was unaniem van mening dat Ted de Jong (ambtenaar in functie) , Frans Groener (voormalig bestuurslid) en Paul van Erkelens (voormalig bestuurslid en watergraaf) in aanmerking kwamen voor deze onderscheiding.

Het ereteken van het waterschap bestaat uit een zilveren speld en een bronzen penning die bestemd is voor personen die zich voor Regge en Dinkel verdienstelijk hebben gemaakt, en wel in zo bijzondere mate, dat een openlijke erkenning ervan gewenst is. Het laatste ereteken is twaalf jaar geleden verstrekt. Het ereteken werd ingesteld in 1985 en is sindsdien viermaal toegekend. In 1985 werd het toegekend aan de bestuursleden Bunschoten en Roerink. Zij zijn inmiddels beiden overleden. In 1993 werd het ereteken toegekend aan de heer Hoefsloot bij zijn vertrek als voorzitter. Daarna werd nog eenmaal het ereteken toegekend aan de heer Weersink bij zijn vertrek als vice-voorzitter in 1997.

Water verbindt. Verbindt mensen, landschappen en doelstellingen en ook de Regge en de Dinkel. Al 125 jaar zijn we als waterschapsbestuurders hard aan het werk om waterzaken op orde te krijgen in ons gebied. Veel mensen, oud-bestuursleden, maar ook mensen uit de ambtelijke organisatie hebben daar een steentje aan bij gedragen. Dankzij hen staat er anno 2009 een krachtig en ambitieus waterschap.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Rutte, afdeling communicatie, telefoonnummer 0546-832969 of met de voorzitter van de commissie eretekens Stefan Kuks, telefoonnummer 0546-832529.