Gerechtelijke organisatie

Nog geen schadevergoeding voor slachtoffer legionellabesmetting Westfriese Flora

Alkmaar, 23 april 2009 - Rechtbank Alkmaar heeft uitspraak gedaan over een vordering tot schadevergoeding van een slachtoffer van de grootschalige legionellabesmetting, die in februari 1999 plaatsvond op de Westfriese Flora in Bovenkarspel.

Eerder voerde de Consumentenbond een "collectieve actie" voor alle slachtoffers. Na hoger beroep bij het Hof Amsterdam was de uitkomst dat twee standhouders onrechtmatig gehandeld hebben mits vast komt te staan dat de slachtoffers als gevolg van een bezoek aan de Westfriese Flora een legionellabesmetting hebben opgelopen.

In haar uitspraak stelt de rechtbank vast dat het slachtoffer dat nu om schadevergoeding vraagt, de Flora heeft bezocht. De rechtbank heeft verder bepaald dat de zaak niet is verjaard, omdat het slachtoffer de uitkomst van de collectieve actie van de Consumentenbond mocht afwachten.

De vordering tot schadevergoeding wordt gedeeltelijk toegewezen tenzij de standhouder bewijst dat de legionellabesmetting van eiser niet aan hem is te wijten. De procedure loopt dus nog.

LJ Nummer

BI1927

Bron: Rechtbank Alkmaar
Datum actualiteit: 22 april 2009 Naar boven