Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

IKEA doneert 45 bomen aan stadsdeel Zuidoost

23 april 2009

In de aanloop naar Earth Day op 22 april 2009, de dag die elk jaar wereldwijd in het teken staat van het klimaatprobleem, hebben IKEA-medewerkers gespaard om zo veel mogelijk bomen te schenken aan Nederlandse gemeenten, waaronder stadsdeel Zuidoost.

De spaaractie maakt onderdeel uit van de campagne `Groen naar het werk' waarmee IKEA haar medewerkers oproept de auto te laten staan en met de trein, bus of metro naar het werk te reizen. Op 22 april 2009 overhandigde Louis Kohler store manager van IKEA Amsterdam symbolisch een jonge boom aan Emile Jaensch, portefeuillehouder Beheer en Milieu.

Emile Jaensch is blij met dit initiatief van IKEA: "Het feit dat zó veel medewerkers ervoor hebben gekozen om met het OV naar het werk te komen, is een voorbeeld dat hopelijk óók door andere bedrijven in stadsdeel Zuidoost stadsdeel wordt nagevolgd. IKEA maakt bovendien een bijzonder gebaar met de donatie van maar liefst 45 bomen aan ons stadsdeel waarvoor we een geschikte plek hebben gevonden. Een meer tastbare bijdrage aan het milieu is nauwelijks denkbaar."

IKEA-medewerkers die vanaf 1 april 2009 met het openbaar vervoer naar het werk reizen, krijgen hun reiskosten voortaan volledig vergoed. Voor de spaaractie ontvingen ze een `groene strippenkaart' waarop elke keer als ze tussen 1 en 22 april met het OV naar het werk gingen, een stempel konden zetten. Zodoende spaarden de medewerkers van IKEA Amsterdam 45 bomen bij elkaar voor stadsdeel Zuidoost.
---