FloraHolland


Basisschool De Acker bezoekt FloraHolland Bleiswijk

SOB laat leerlingen kennismaken met bedrijfsleven

BLEISWIJK, 23 april 2009 (persbericht) - Groep 8 van Christelijke basisschool De Acker uit Bergschenhoek ging donderdag 23 april op bezoek bij FloraHolland Bleiswijk. De bedrijfsbezoeken die samen met het SOB (Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven Oostland) op FloraHolland Bleiswijk worden georganiseerd, zijn bedoeld om leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de dynamische sierteeltsector. De bedrijfsbezoeken maken deel uit van de ketenprojecten `Van zaad tot tomaat' en `Van plant tot klant'. Daarin wordt eerst een theoretische les gegeven, waarbij een gastdocent de leerlingen meer vertelt over de functies en werkzaamheden bij een organisatie. Vervolgens gaan de leerlingen bij zo'n organisatie op bezoek.

Voor het bezoek aan FloraHolland moesten de scholieren al vroeg uit de veren. Een oude Engelse schoolbus bracht ze naar de bloemenveiling in Bleiswijk. Vanaf 07.00 uur waren ze al op het veilingterrein aanwezig om de inkopers in de afmijnzaal aan het werk te zien. Tijdens het bezoek kregen de leerlingen uitleg over het distributieproces en het inkopen op de klok. Na afloop van het veilen konden zij zelf hun vaardigheden testen tijdens een oefenronde inkopen op de klok. De leerlingen brachten ook een bezoek aan groothandelscentrum Terra Bleiswijk.

Over SOB
SOB Oostland, een initiatief van de Kamer van Koophandel Haaglanden en VNO-NCW, brengt scholen en bedrijven met elkaar in contact om zo vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Het SOB richt zich op de sectoren agricultuur, techniek en logistiek.

Fotobijschrift:Leerlingen van groep 8 van basisschool De Acker uit Bergschenhoek beproeven hun geluk bij het inkopen op de veilingklok van FloraHolland Bleiswijk.