Gemeente Medemblik

Bestemmingsplan Landelijk gebied 2009

Na ruim anderhalf jaar voorbereiding is voor het voorontwerp voor het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2009 de inspraakronde van start gegaan.

Nagenoeg gehele grondgebied Medemblik
De formele publicatie voor de inspraakprocedure stond in de Medemblikker Courant van donderdag 9 april. De inspraakperiode loopt t/m maandag 25 mei 2009.
Behalve het IJsselmeer, de stedelijke kern Medemblik, de dorpskernen en nog enige locaties (waarvoor kort geleden nog nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld of die nog in procedure zijn) omvat het voorontwerp bijna het gehele grondgebied van de gemeente Medemblik.

Het bestemmingsplan "Landelijk Gebied 2009" is niet gericht op stedelijke ontwikkelingen maar (hoofdzakelijk) op conservering van het landelijk gebied. Het komt in de plaats van een aantal (deels verouderde) bestemmingsplannen van de gemeenten waaruit de huidige gemeente Medemblik in 2007 is ontstaan.

Ter inzage
Het voorontwerp is op dinsdag 14 april 2009 voor de inspraak gepubliceerd op de website van de gemeente Medemblik (zie op: Ruimtelijke ordening - Ruimtelijke ordening - Voorbereiding). Papieren exemplaren liggen tot en met maandag 25 mei aanstaande ter inzage op de volgende locaties:
o het gemeentehuis in Midwoud
o alle dorpshuizen
o de bibliotheken in Medemblik en Wognum

Inspraak
Inspraakreacties kunnen op twee manieren worden ingediend. Schriftelijk aan burgemeester en wethouders, Postbus 7, 1670 AA Medemblik en mondeling in het gemeentehuis in Midwoud tijdens de openstelling. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel: (0229)- 54 80 00.

Informatie
Hebt u vragen met betrekking tot het bovenstaande dan kunt contact opnemen, bij voorkeur per e-mail, met gerard.vandermeer@medemblik.nl, tel: (0229) - 54 80 14.