Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Buurtvaders Transvaal nemen heft in eigen handen

23 april 2009

Positief denken, het heft in eigen handen nemen en de verschillen leren tussen de Nederlandse `Ratio-ik-cultuur' en de Marokkaanse `Emotie-wij-cultuur'. Dat zijn enkele ingrediënten van een speciale training die twintig buurtvadersn uit de Transvaalbuurt met succes hebben gevolgd.

De buurtvaders namen afgelopen maandag 6 april in het Stadsdeelhuis de `succescertificaten' in ontvangst. Willem Paquay, portefeuillehouder Participatie en Eric van Kaam, directeur van Ymere, waren bij de feestelijke uitreiking aanwezig.

Zij zijn samen initiatiefnemers van de trainingen. De Marokkaanse vaders hebben 7 weken de training Multicultureel Empowerment gevolgd. Doel is dat zij zich positief ontwikkelen en opstellen, thuis, in de buurt en op het werk. Zij leren deze mentaliteitsverandering ook over te brengen op andere vaders en vooral op de jongeren in de wijk. Deelnemer Mohamed el Hamdi: "Ik ben nieuwsgierig en maak graag contact met de buurtbewoners. Wees niet gesloten, maar open. Dat breng ik mijn kinderen ook bij."

Bovenliggend item

Nieuws en achtergronden

---