Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Opening WIBO's Pieter Vlamingstraat

23 april 2009

Op donderdag 9 april hebben Germaine Princen, portefeuillehouder Wonen, en Jaap van Gelder directeur van woonstichting De Key zestien nieuwe WIBO-woningen van De Key aan de Pieter Vlamingstraat 38 - 46 geopend. Deze woningen zijn speciaal voor ouderen. WIBO staat voor Wonen In een Beschermde Omgeving.

wibo.jpg (250 Kb) wibo2.jpg (435 Kb)

WIBO-woningen zijn bij elkaar gelegen zelfstandige woningen in de buurt van een zorgcentrum waar diensten kunnen worden afgenomen. In dit geval zorgcentrum De Gooyer. Alle WIBO-woningen hebben minimaal drie kamers en een ruime badkamer. Er zijn geen drempels en brede deuren, zodat er een rolstoel doorheen kan.

Germaine Princen is blij met de oplevering: " De WIBO-woningen bieden oudere bewoners van het stadsdeel de mogelijkheid langer zelfstandig te blijven wonen. Het realiseren van een van de speerpunten uit de woonvisie `Wonen met zorg' wordt op deze manier uitgevoerd.

Lift achter 19e eeuwse gevel

Bijzonder is dat deze WIBO-woningen gerealiseerd zijn achter de oorspronkelijke 19e eeuwse gevel. Door een inpandige galerij aan de achterkant zijn alle bovenwoningen per lift bereikbaar.

wibo3.jpg (275 Kb)

Bovenliggend item

Nieuws en achtergronden

---