Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 23-04-2009

Politie ruimt hennep (2)

Dit bericht bevat aanvullingen op het persbericht van gisteren.

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE: Het politieteam Bergen op Zoom
Woensdrecht en het team Courage van de politie hebben woensdag een hennepruimdag gehouden.
In de Burgemeester Moorsstraat in Hoogerheide werd een kwekerij ontmanteld. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen door een melding. Het energiebedrijf stelde diefstal van stroom vast en heeft de elektriciteitstoevoer tot het pand afgesloten. De 51-jarige eigenaar wilde bij arriveren van de politie net wegrijden en is aangehouden. Naast de planten in de kwekerij, die in de garage was ingericht, had de man ook nog enkele zakken planten in zijn auto. In totaal gaat het om 174 hennepplanten. De verdachte is verhoord. Hij bekende eigenaar te zijn van de kwekerij.
In een woning aan de Grauwe Gans zijn 10 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in de woning voor het raam en waren vanaf de openbare weg te zien. De planten zijn in beslag genomen. De politie hield twee verdachten aan, een 26-jarige - en een 23-jarige bewoner van het pand. De 26-jarige man verklaarde dat hij de planten voor eigen gebruik had.
In beide gevallen zijn de hennepplanten en de bijbehorende
kweekapparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de
gebruikers van de panden wordt proces-verbaal opgemaakt.

199 bekeuringen bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM / LEPELSTRAAT / HALSTEREN: De politie hield dinsdag tussen 07.00 uur en 21.00 uur een verkeerscontrole in de genoemde plaatsen. In de ochtend begon men met een controle op de Halsterseweg in Bergen op Zoom, later op de dag werd gecontroleerd op de
Steenbergseweg in Lepelstraat, de Halsterseweg in Halsteren, de Antwerpsestraatweg, de Zuid-Oostsingel en het Stationsplein in Bergen op Zoom.

In totaal werden 199 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en het niet tonen van een rij- of kentekenbewijs.

Buurtbewoners melden gevaarlijke situatie op speelplaats

ROOSENDAAL: Buurtbewoners meldden zich donderdag bij de wijkagent van de Westrand om een gevaarlijke situatie te melden. Op woensdagavond hadden de bewoners op een speelplaatsje aan de Hulsdonksestraat een ijzerdraad verwijderd. Het stuk ijzerdraad was op een hoogte van ongeveer een meter tussen speeltoestellen gespannen. Het stuk draad is verwijderd en een getuige meldde het voorval bij de wijkagent. Voor zover bekend heeft niemand zich aan het ijzerdraad bezeerd. De wijkagent heeft bewoners uit de omgeving en de leiding van een school in de direct omgeving op de hoogte gebracht. Alle geïnformeerden houden een oogje in het zeil.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-04-2009 13:16 | © Regio Midden en West Brabant |