Philips verlicht de woning op een volkomen andere manier met OLEDs

23/04/2009 11:35

Philips Electronics Nederland B.V.

PHILIPS VERLICHT DE WONING OP EEN VOLKOMEN ANDERE MANIER MET OLEDS

OLED lichtsculpturen leveren een nieuwe, interactieve verlichtingsbeleving

Milaan, Italië - Koninklijke Philips Electronics kondigde vandaag, tijdens de Euroluce International Lighting Fair in Milaan, een doorbraak aan op het gebied van solid-state verlichting, die een nieuwe definitie betekent van de rol die verlichting speelt in woningen. Na de op LED's gebaseerde oplossingen voor functionele en decoratieve verlichting is dit de volgende golf van solid-state verlichtingsinnovaties die afkomstig is van de groep Consumentenarmaturen van Philips Lighting. De concepten en producten die in Milaan werden gepresenteerd, onderstrepen de pioniersrol die Philips vervult in de markt van woningverlichting.

Ontsluiten van het potentieel

De meest baanbrekende innovaties zijn de intuïtieve interactieve OLED verlichtingsconcepten voor de woning. Deze concepten zijn de eerste levensvatbare interactieve prototypes die volledig gebruik maken van de unieke kenmerken van deze ultradunne lichtbron en het zachte licht dat hij voortbrengt, gecombineerd met LUXEON Power LED's voor functionele verlichting. En Philips is zelfs nog een stap verder gegaan: deze verlichtingssculpturen reageren werkelijk op menselijke gebaren en kunnen dus met een handbeweging gedimd of verhelderd worden. Het resultaat is een nieuw type verlichtingservaring dat leidt tot een heroverweging van hoe we armaturen kunnen ontwerpen en onze woningen kunnen verlichten.

OLED's in actie

De OLED-concepten, OHLEDs! genaamd, omvatten ontwerpen voor een staande vloerlamp, een wandlamp, een tafellamp en een plafondlamp. Die zijn alle voorzien van zacht opgloeiende OLED lichtpanelen in een slanke, elegante armatuur, en LED's voor functionele verlichting. De concepten bieden verschillende omgevingsafhankelijke en intuïtieve interactieve mogelijkheden. In verticale positie zijn de panelen van de vloer- en tafellampen elegant gestroomlijnde spiegelende vlakken. Als ze enigszins gekanteld worden, 'ontwaken' de OLED-panelen en lichten dan op, waardoor zij veranderen in decoratieve objecten met een lichtsterkte die met een gebaar kan worden aangepast. LED's die zijn geïntegreerd in het OLED-paneel leveren een functionele downlight als het vlak in een meer horizontale positie staat. Het concept voor wandmontage heeft dezelfde interactieve mix van functioneel en decoratief licht, evenals een 'ambi-light' die de wand achter de armatuur in een zachte wolk van licht hult. Daarnaast nodigt Philips ook creative professionals uit om met de reeks Lumiblade OLED concepten te experimenteren.

Steeds grotere LED-familie

In Milaan toont Philips ook nieuwe, geactualiseerde versies van enkele van zijn populairste op LED's gebaseerde verlichtingsproducten, waarvan de verkopen op dit moment de een miljoen stuks benaderen. Naast de vernieuwde LivingColors en LivingColors Mini collecties, biedt Philips een keuze uit vier nieuwe LivingColors armaturen: twee vloerlampen, een wandlamp en een plafondlamp.

Ook zijn er nieuwe toevoegingen op de prachtige Ledino-serie - 's werelds eerste complete reeks op LED's gebaseerde functionele armaturen voor consumenten wordt er eveneens gepresenteerd.

De concepten zijn te bewonderen op de stand van 'Lirio by Philips', Hal 14 stand E54. De op LED's gebaseerde armaturen en decoratieve woningproducten vindt u in de stand van Philips in Hal 20, stand A21-27, C20 - 26.

Ga voor meer informatie en beeldmateriaal naar: www.philips.nl/nieuwscentrum

of voor de video van de OLEDs naar:

http://www.live.philips.com/index.php/nl/video/view/Eerste-interactieve-OLED-concepten/20442956001

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.philips.nl/nieuwscentrum