Politie Zeeland


Politieberichten Zeeland 23 april 2009

Z-850-2009 Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren
Op de Binnenvaartweg in Terneuzen is vannacht omstreeks 02.30 uur een dronken automobilist betrapt.
De man reed over de Binnenvaartweg toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. De 46-jarige man uit Assenede (B) moest zijn rijbewijs inleveren.

O-851-2009 Rijbewijs kwijt na 65 km te hard
Een 27-jarige man uit Putte is vanmorgen omstreeks 06.40 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
Over de Oude Rijksweg in Rilland reed hij 65 kilometer te hard. Helaas voor hem werd hij betrapt door een politieagent die zijn rijbewijs innam.

Z-852-2009 Man aangehouden na Opsporing Verzocht
Vorige week dinsdag is door het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een woninginbraak in Aardenburg.
In het programma werden beelden getoond van een man die geld pinde met een gestolen creditcard. Direct na de uitzending kwamen al zeven tips bij de politie binnen. Naar aanleiding van die uitzending heeft zich afgelopen woensdag een 39-jarige man uit Axel op het politiebureau gemeld. Deze man herkende zichzelf van de videobeelden. De man is aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. Hierna is de man in verzekering gesteld. Hij zit nu nog vast. De Zeeuwse politie sluit meer aanhoudingen niet uit, want het onderzoek is in volle gang. De politie nodigt ook nu weer mensen uit om een bezoek te brengen aan de website www.politie.nl/zeeland om te kijken of zij misschien de andere pinner herkennen. (Kijk onder het kopje 'opsporingsberichten'.