Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 23 april 2009

Regiogemeenten brengen leerlingenvervoer onder bij Taxihopper

Op dit moment wordt het leerlingenvervoer verzorgd door drie taxibedrijven, te weten Van Gerwen, Van Driel en Dortmans. Tot 1 augustus 2009, want dan eindigt het contract met deze drie taxibedrijven.
De gemeenten Bernheze, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel hebben besloten het leerlingenvervoer vanaf 1 augustus 2009 onder te brengen bij de Regiotaxi, ook wel bekend als Taxihopper. Taxihopper verzorgt het openbaar en aangepast vervoer voor diverse doelgroepen, waaronder leerlingen.

Voor het vervoer van leerlingen maakt Taxihopper gebruik van taxibedrijven in de regio. De vervoerders Van Driel en Dortmans rijden ook voor Taxihopper. Voor leerlingen die afgelopen schooljaar zijn vervoerd door één van deze twee taxibedrijven probeert de gemeente zoveel mogelijk de huidige route en chauffeur te behouden. Alleen in het geval van een verbetering in de reistijd van leerlingen zal worden afgeweken van de routes zoals die het afgelopen schooljaar zijn gereden. De leerlingen die nu worden vervoerd door Van Gerwen zullen vanaf augustus 2009 door een ander taxibedrijf worden vervoerd. Op dit moment kan de gemeente nog niets melden over de nieuwe route-indeling. Projectbureau Taxihopper zal de ouders/verzorgers vóór die tijd informeren over het taxibedrijf en de ophaal- en afzettijden.

Projectbureau Taxihopper zal een aantal taken van de gemeente overnemen. Het projectbureau zal zich onder andere bezighouden met de ritindelingen, ziekmeldingen en klachtenafhandeling. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de aanvraagprocedure.

Alle ouders/verzorgers van betreffende leerlingen zijn in februari per brief geïnformeerd over deze ontwikkelingen.
Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl