Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Zuideramstel gaat werken volgens Puccinimethode

23-april-2009

Het dagelijks bestuur van Zuideramstel is akkoord gegaan met de invoering van de Puccinimethode voor de inrichting van de openbare ruimte.

Deze methode is ontwikkeld om meer eenvoud en samenhang in de inrichting van de openbare ruimte in Amsterdam te bevorderen. Op 11 mei zullen de portefeuillehouders van de stadsdelen en de wethouder centrale stad een convenant ondertekenen waarin zij onderschrijven zich aan de principes van de Puccinimethode te zullen houden.

Eenduidig, duurzaam, hoogwaardig
De Puccinimethode gaat uit van het gebruik van eenduidige, duurzame en hoogwaardige bestratingsmaterialen en straatmeubilair voor heel Amsterdam. Dit betekent niet dat het er binnen afzienbare tijd overal in Amsterdam hetzelfde uit gaat zien. De methode kent variatie op basis van gebruik. Zo wordt bijvoorbeeld een winkelstraat anders ingericht als een woonstraat.

Portefeuillehouder Paul Slettenhaar: Ik ben een voorstander van deze methode. Er wordt gekozen voor consequent materiaalgebruik van goede kwaliteit. Dit sluit volledig aan bij het beleid van Zuideramstel om de openbare ruimte met meer allure in te richten. Invoering van de Puccinimethode levert op termijn ook een inkoopvoordeel op.