Erasmus Universiteit Rotterdam

Rotterdamse filosofen presenteren zich in Tijdschrift voor Filosofie

In de laatst verschenen editie van Tijdschrift voor Filosofie stellen filosofen van de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit zich voor. Zij doen dit in het kader van de reeks `Filosoferen in de lage landen', waarin de faculteiten wijsbegeerte van verschillende universiteiten in Nederland en Vlaanderen worden uitgenodigd om te laten zien waar ze zich mee bezig houden.

Prof.dr. Jos de Mul opent deze editie met het inleidende artikel `Denken aan de Maas'. Achtereenvolgend dragen Wiep van Bunge, Awee Prins, Catarina Marchionni, Ingrid Robeyns en Koen Vermeir bij met artikelen variërend met onderwerpen van Wittgenstein tot ideaaltheorieën van rechtvaardigheid. Het nummer wordt afgesloten met een kroniek van recente Nietzsche-literatuur en een algemene kroniek.

Het Tijdschrift voor Filosofie is in 1939 opgericht door enkele jonge filosofen in samenwerking met collega's uit de voornaamste wijsgerige centra in Nederland en Vlaanderen. De onafhankelijke internationale redactie zetelt sinds 1984 aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (HIW) van de K.U.Leuven.