Universiteit Twente

Bestuurskundig onderzoek Universiteit Twente aan internationale top

Het onderzoek in de bestuurskunde aan de Universiteit Twente is van internationale topklasse. Dat is een van de conclusies van een internationale visitatiecommissie die drie onderzoeksgroepen aan de faculteit Management en Bestuur heeft beoordeeld.

De commissie beoordeelde de prestaties van een drietal onderzoeksgroepen op het terrein van de bestuurskunde. Volgens de commissie vormen deze onderzoeksgroepen samen een `sterrenteam', dat de hoogst mogelijke waardering verdient. De toekomst voor deze onderzoeksgroepen ziet er veelbelovend uit.

De drie onderzoeksprogramma's Hoger Onderwijs en Onderzoek in de Kennissamenleving, geleid door prof. dr. Jurgen Enders, Vernieuwing van het Openbaar Bestuur, geleid door prof. dr. Jacques Thomassen en Duurzame Innovatie geleid door prof. dr. Hans Bressers zijn onderzocht door de visitatiecommissie die eens in de vijf jaar een onderzoeksvisitatie houdt. Volgens de commissie hebben alle drie de groepen een leidende positie aan het front van de internationale wetenschapsbeoefening. Het programma Duurzame Innovatie had bovendien een zo uitzonderlijke hoge score die slechts één keer eerder aan de UT is geëvenaard.

De visitatiecommissie

De visitatiecommissie van QANU (Quality Assurance Netherlands Universities) bestond uit Prof. Hans-Dieter Klingemann, Simon Fraser University, Canada, voorzitter, Prof. Vincent Lynn Meek, University of Melbourne, Prof. Kris Deschouwer, Vrije Universiteit Brussel en Prof. Peter Knoepfel, Université de Lausanne.

Quality

Productivity

Relevance

Viability

1.

Higher Education and Research in the Knowledge Society

5

4

5

5

2.

Innovation of Governance,

5

4

5

5

3.

Sustainable Innovation

5

5

5

5

Fig. 1 QUANU scores (maximale score is 5)