ROC Friese Poort Smallingerland en ROC Friese Poort trainen samen persconferentie-competenties
De opleiding Journalistiek & Fotografie (J&F) organiseert in samenwerking met de gemeente Smallingerland een persconferentie. Wethouder Kees Kuijpers zal tijdens de simulatie het nieuws presenteren en vragen beantwoorden van de aspirant-journalisten. Zowel radio, televisie, krant als fotografie zullen op het raadhuis worden ingezet. Na afloop zal de wethouder interviews geven.

Om de simulatie van een persconferentie nog realistischer te maken, ontvangen de ROC Friese Poort-leerlingen een dag van tevoren een persmap. In dit informatiepakket zit onder andere het persbericht waarin de nieuwsaanleiding staat.

Na afloop van de persconferentie krijgen de deelnemers J&F drie kwartier om het nieuws in een speciale ruimte op het gemeentehuis uit te werken. Daarna koppelt de afdeling Communicatie terug of het echte nieuws boven water is gekomen en of de gemaakte producten het nieuws correct weergeven.

Het is voor het eerst dat ROC Friese Poort en de gemeente Smallingerland op deze wijze samenwerken. Bij succes zal deze onderwijsvorm een vervolg krijgen.