Gemeente Voorschoten

in gemeentehuis

Gevers Deynootschool exposeert in gemeentehuis

expositieGD2009 Burgemeester Jeroen Staatsen opende vandaag officieel met de kinderen van groep 8 van de Gevers Deynootschool de expositie over de Tweede Wereldoorlog. De klas exposeert van 23 april tot 6 mei knutselwerken en tekeningen over de Tweede Wereldoorlog in de centrale hal van het gemeentehuis, Leidseweg 25.

Zoals elk jaar worden kinderen van een basisschool betrokken bij de Nationale herdenking op 4 mei. Na een introductieles, die burgemeester Jeroen Staatsen op 8 april gegeven heeft in groep acht, zijn de kinderen van start gegaan met het maken van knutselwerkstukken. De werken zijn een eigen interpretatie van de leerlingen over oorlog, herdenking en vrijheid. Op deze manier worden ook de jongeren van nu betrokken bij deze belangrijke aangelegenheid en staan ze stil bij het verleden.

ExpositiebordGD2009 De werkstukken zijn te zien tijdens openingstijden in de centrale hal van het gemeentehuis. De kinderen zijn ook aanwezig bij de kranslegging op 4 mei bij het gemeentelijk monument.
* 23 april 2009