Politie Gelderland-Zuid

Eerste getuigen in onderzoek geweldpleging

Zaltbommel, 23-04-2009 o In het onderzoek naar de geweldpleging die vorige week plaatsvond in Zaltbommel, heeft de politie enkele getuigen gesproken en een buurtonderzoek ingesteld. In de omgeving waar het incident plaatsvond wordt door het lokale team nadrukkelijk toezicht gehouden op overlast.

Vrijdag 17 april werden een man en vrouw mishandeld door enkele jongeren uit een groep die zich ophield bij de Omhoeken. Na hun daad vluchtte de groep weg. Beide slachtoffers hebben afgelopen weekend aangifte gedaan. Een eerder oproep aan getuigen om zich te melden naar aanleiding van dit incident of andere informatie leverde al informatie op.

Begin deze week is een buurtonderzoek in de omgeving van de Omhoeken ingesteld door politiemensen. Het politieteam houdt nadrukkelijker toezicht in de buurt; daarbij worden ook bikers ingezet.

Oproep getuigen

De recherche, die de zaak in onderzoek heeft, vraagt getuigen die nog niet met een politieagent hebben gesproken of mensen die menen andere informatie te hebben, contact op te nemen met politieteam Bommelerwaard op 0900-8844. Ook vraagt zij mensen die zelf (bijna) slachtoffer zijn geworden van soortgelijk strafbaar feit zich te melden. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".

Direct melding doen

De politie verzoekt u bij verdachte situaties of soortgelijke incidenten, direct melding te doen. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot.(01)

Laatst gewijzigd 23-04-2009 15:35 | © Regio Gelderland-Zuid |