Gemeente Middelburg

Middelburg finishplaats Giro 2010

Vandaag tijdens een persbijeenkomst vertelden wethouder Albert de Vries en Gedeputeerde van Zeeland, Toine Poppelaars, dat zeer waarschijnlijk Middelburg op 10 mei 2010 de finishplaats is voor de derde etappe van de Giro. De Ronde van Italië start twee dagen eerder in Amsterdam.

De finish van de Giro dâItalia wordt dan het grootste evenement dat ooit in Middelburg heeft plaastgevonden. Verwacht wordt dat vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland de etappe willen gaan zien. Wethouder Albert de Vries wilt er een groot feest van maken. Enthousiast vertelt hij: âAls finishplaats komt je beter en altijd in beeld dan als startplaatst. Daarom ben ik blij dat de organisatie van de Giro voor Middelburg kiest als finishplaats. Ook mag je de laatste kilometers zelf invullen. Daarom is de provincie benaderd voor financiële en organisatorische ondersteuning. Omdat het een Zeeuws feestje moet worden gaan wij binnenkort in gesprek met andere Zeeuwse gemeenten over een eventuele doorkomst.â
Als het aan de wethouder ligt blijft het niet alleen bij die ene dag. De week voor deze etappe is het meivakantie. Die week wil hij gebruiken om al in Italiaans sferen te komen door het organiseren van een zogenaamde âItaliaanse weekâ.

De startplaats en de route van de Zeeuwse etappe is nog niet bekend. Naar verwachting komt daarover in juni meer duidelijkheid.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl