Gemeente Winschoten


Realisatie parkeerterrein hoek Burgemeester Schönfeldplein / Wilhelminasingel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten heeft het voornemen om 26 parkeerplaatsen aan te leggen op de hoek van het Burgemeester Schönfeldplein / de Wilhelminasingel. Op deze manier wil het college een deel van de parkeerplaatsen die op het Marktplein wegvallen vervangen.

Als gevolg van de herinrichting van het Marktplein vervallen daar dit voorjaar 52 betaalparkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen hebben een belangrijke functie voor het centrum van Winschoten. Uit onderzoek is gebleken dat op zaterdag, wanneer de behoefte aan parkeerplekken het grootste is, er op het Marktplein maximaal 41 parkeerplaatsen bezet zijn.
Het gemeentebestuur is van mening dat zo veel mogelijk parkeerplaatsen zo dichtbij als mogelijk gecompenseerd moeten worden. Voor deze compensatie is het nu nog braakliggende terrein op de hoek van het Burgemeester Schönfeldplein / de Wilhelminasingel beschikbaar. Op dit terrein kunnen 26 parkeerplaatsen aangelegd worden. Ook dit zullen betaalparkeerplaatsen worden.

Omdat de gemeente veel belang hecht aan groenvoorzieningen in de stad zal het parkeerterrein aangekleed worden met onder meer een heg, een grasstrook en enkele bomen.

De plannen liggen sinds 8 april voor een periode van 6 weken ter inzage op het stadhuis van Winschoten.