CZ onverminderd gezond

23/04/2009 15:08

CZ Actief in Gezondheid

Zorgverzekeraar CZ heeft in 2008 een positief verzekeringsresultaat van 43 miljoen euro geboekt. Maar ook CZ had vorig jaar last van de financiële crisis. Het beleggingsverlies bedroeg 94 miljoen euro. Het totaalresultaat kwam daardoor uit op 51 miljoen euro negatief(in 2007: +16 miljoen euro).

CZ heeft een eigen vermogen van ruim 1,2 miljard euro. Ze voldoet daarmee in ruime mate aan de solvabiliteitseisen van De Nederlandsche Bank.

De omzet bedroeg vorig jaar 5,2 miljard euro. De uitkeringen aan ziektekosten stegen van 4,2 miljard naar 5 miljard euro. Deze toename werd voornamelijk veroorzaakt door de uitgaven voor geestelijke gezondheidszorg die in 2008 onder de Zorgverzekeringswet zijn gebracht.

CZ heeft sinds vorig jaar deze tijd 28.000 nieuwe verzekerden verwelkomd. Ze heeft nu 3,3 miljoen verzekerden. Tot CZ behoren sinds begin dit jaar ook de zorgverzekeringen van Ohra en Delta Lloyd.

CZ is -als een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland- een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Het hoogste bestuursorgaan is de Ledenraad, met daarin verzekerden die tevens zitting hebben in regionale adviesplatforms.

Het CZ Fonds gaf vorig jaar 3,1 miljoen euro aan bijzondere zorgprojecten die een waardevolle aanvulling bieden op de reguliere gezondheidszorg.

De diverse jaarverslagen van CZ staan op www.cz.nl/maatschappelijkverslag





http://www.cz.nl/maatschappelijkverslag