Ruilhandel terug in de detailhandel

23/04/2009 15:14

Free Record Shop Holding BV

Capelle aan den IJssel, 23 april 2009 - Gezien de huidige recessie en de terughoudendheid van de consument, introduceert Free Record Shop in al haar 180 winkels in Nederland de echte ruilhandel.

Door de huidige economische situatie floreert de ruilhandel als nooit tevoren. Mensen willen producten aanschaffen, maar willen daar niet graag in cash voor betalen, dus liever ruilen. Vanaf aanstaande zaterdag kunnen consumenten daarom bij Free Record Shop ook betalen met hun oude dvd's.

Hans Breukhoven licht toe: "In elk huishouden liggen wel dvd's in een kast of la die niet meer worden bekeken. Deze dvd's nemen wij in en in ruil daarvoor kunnen klanten dit bedrag weer in de winkel besteden aan een leuke cd, film of game."

In het verleden heeft Free Record Shop vaker ludieke inruilacties gehouden. Bijvoorbeeld de actie "Keukenla" waarbij de consument kon afrekenen met zegeltjes en spaarpunten van benzinemaatschappijen en koffiemerken. Zowel de benzinemaatschappijen als Douwe Egberts protesteerden destijds heftig tegen deze 'inruil'actie. In 2001 startte Free Record Shop met haar "Guldenwissel" actie waarbij de consument, ook na de invoering van de euro, haar aankopen kon blijven afrekenen met guldens. Deze actie leidde zelfs tot een gerechtelijke procedure met De Nederlandse Bank. Hans Breukhoven: "We weten het niet zeker, maar we verwachten niet dat de filmindustrie of iemand anders problemen met deze actie zal hebben".

De hoogte van de 'ruilprijs' is afhankelijk van de huidige nieuwprijs en de populariteit van de titel. Klanten kunnen per aankoop maximaal 10 dvd's tegelijk inleveren en de ruilwaarde direct besteden.





http://www.freerecordshop.nl