BOVAG

22-04-2009
Van Vliet Automedon Erkend Duurzaam

Minister Cramer van VROM heeft vandaag het eerste certificaat Erkend Duurzaam uitgereikt aan Volvo-dealer Hans van Vliet van Automedon in Zoetermeer.

Volvo-dealer Automedon is het eerste BOVAG-bedrijf met het predicaat Erkend Duurzaam. Bijbehorend certificaat, dat op het BOVAG Dealercongres is geïntroduceerd, werd vandaag op feestelijke wijze aan de ondernemer uitgereikt door minister Cramer van VROM.

Het certificaat Erkend Duurzaam is een initiatief van BOVAG Autodealers en ontwikkeld in nauwe samenwerking met het milieuadviesbureau BECO. Het stelt BOVAG-dealers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en het milieu in hun bedrijfsvoering aantoonbaar een warm hart toedragen, in staat zich daarmee te profileren. Richting klanten, zowel particulier als zakelijk, maar ook richting overheden.

Met behulp van een scan wordt in kaart gebracht in hoeverre de bedrijfsvoering van een dealer duurzaam is. De scan bestaat uit 42 vragen, gegroepeerd rond de zes aandachtsgebieden van duurzaam ondernemen, te weten: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Als de antwoordscore binnen de juiste bandbreedte valt, kan de ondernemer het certificaat Erkend Duurzaam van BOVAG Autodealers aanvragen. De resultaten van de scan worden gecontroleerd door specialisten van een onafhankelijk instituut (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Zij rapporteren de resultaten van de scan aan een deskundige commissie die besluit al dan niet het certificaat toe te wijzen.

Geert Vermeer, voorzitter BOVAG Autodealers: Al jaren is Hans van Vliet de grote voorvechter van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Prachtig en zeer toepasselijk dat juist zijn bedrijf als eerste het nieuwe certificaat in de wacht sleept. We gaan het certificaat de komende jaren verder uitbouwen. En we zullen de lat elk jaar een stukje hoger leggen. Duurzaamheid is immers een dynamisch begrip. Het certificaat zal ook elk jaar opnieuw aangevraagd moeten worden. Immers, alleen als duurzaamheid elke dag weer op het netvlies van de medewerkers staat, kan duurzaamheid echt slagen.

Het certificaat Erkend Duurzaam is een initiatief van BOVAG Autodealers. Het is de bedoeling dit op termijn verder uit te rollen naar andere BOVAG-branches.

Automedon
Van Vliet Automedon is al ruim 50 jaar actief als Volvo-dealer. Het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer. Als Volvo-dealer is Van Vliet Automedon actief in de regio Den Haag: Zoetermeer, Pijnacker, Ypenburg, Leidschenveen, Voorburg en Voorschoten.

BOVAG
BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 11.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenautos, bedrijfsautos en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur, autowassen, verkeersopleidingen en tankstations zijn welkom als lid

Instituut voor Duurzame Mobiliteit
Het IvDM is opgericht door BOVAG en RAI Vereniging en moet hét kennisinstituut van en voor de mobiliteitsbranche worden op het gebied van duurzaamheid en zal als gezaghebbend instituut en autoriteit tevens fungeren als het denk- en doeplatform tussen overheid en branche.

Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 22-04-2009