Gemeente Stadskanaal

Het college van de gemeente Stadskanaal gaat een multifunctionele accommodatie (Mfa) realiseren in Stadskanaal-Noord, op het terrein van Sportpark Noord. Een projectgroep, waarin gemeente, Lefier, wijkaanpak en een vertegenwoordiger van de wijkraad zitten, is bezig met de planontwikkeling.

Gebruikers

Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met beoogde gebruikers. Vertegenwoordigers van de sport, kinderopvang, buurtorganisaties en de peuterspeelzaal hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Met deze gebruikers vindt overleg plaats over ruimtelijke en inhoudelijke samenwerking.

Om de accommodatie te kunnen realiseren vraagt het college aan de gemeenteraad structureel 500.000 euro beschikbaar te stellen voor het opvangen van lasten. Dit bedrag betreft niet alleen de rente en afschrijving van de bouwkosten, maar ook het beheer, de infrastructuur en het opvangen van niet kostendekkende huurprijzen. Later in het jaar volgt een uitgewerkt voorstel.

Knelpunten oplossen

Met de multifunctionele accommodatie kan de gemeente Stadskanaal een aantal knelpunten oplossen in het bestaande aanbod aan gemeentelijke accommodaties en voorzieningen. Het gaat daarbij om de gevolgen van de verkoop van de voormalige school aan de Van Boekerenweg, een gymzaal die niet meer van deze tijd is (Kniphorst) en knelpunten in kleed/clubaccommodatie van SPW. Daarnaast liggen er ook bij andere partijen wensen en knelpunten op accommodatiegebied en vraagt de buurt om een buurtvoorziening. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek dat eind 2008 is uitgevoerd naar behoeften in de buurt. De afgelopen week is gesproken met alle potentiële gebruikers.

Binnenkort vindt een informatiebijeenkomst plaats met omwonenden. Ook wordt een excursie georganiseerd naar vergelijkbare multifunctionele accommodaties.

* 23 april 2009