Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - donderdag 23 april 2009

Speelvoorzieningen in Amersfoort gepresenteerd

Op dinsdag 21 april presenteerden de projectgroepen van de Groene Huiskamer (Kattenbroek), Engweg (Hoogland), Verdistraat (Randenbroek-Schuilenburg), Wildemanskruid (Nieuwland) en ASC Nieuwland (Nieuwland) hun plannen voor de speel-, spel- en ontmoetingsplekken (SSO) in hun buurt.

Tijdens de drukbezochte raadsvergadering toonden de leden van de projectgroepen vol trots hun plannen aan wethouders, raadsleden en inwoners van de stad. Wethouder Jeugd Gert Boeve nam vervolgens van iedere projectgroep het (voorlopige) plan in ontvangst. Hij legt de plannen binnenkort voor aan het college van B en W.

Stakeholdersmethode
De plannen voor de Groene Huiskamer, Engweg, Verdistraat en Wildemanskruid zijn volgens de stakeholdersmethode tot stand gekomen. Direct belanghebbenden van de speelplek, zoals jongeren, omwonenden en in sommige gevallen het bedrijfsleven, maakten gezamenlijk en in overleg met de buurt de voorstellen voor de voorzieningen.

Jeugd op straat
De gemeente Amersfoort investeert door middel van het programma Amersfoort Jong in de jeugd van 0 tot 24 jaar. Meer en betere speel-, spel- en ontmoetingsplekken zijn in het programma een belangrijke blikvanger. Door de jongeren en omwonenden te betrekken hoopt de gemeente de jeugd plekken te bieden die beter gewaardeerd worden.

Noot voor de redactie,