Warchild


Laat kindsoldaten niet schieten op 5 mei!
16 april 2009 -
5 Mei, een dag om stil te staan bij vrijheid. Maar kinderen die soldaat zijn, kennen geen vrijheid. Kind zijn en soldaat zijn: dat kan en mag niet samengaan!

En toch gebeurt het. Elke dag. 250.000 kinderen per jaar worden ingezet als soldaat. Zij zijn beroofd van hun vrijheid. Beroofd van hun jeugd. En als ze terugkeren, blijft het oorlog in hun hoofd. War Child helpt deze kinderen en helpt voorkomen dat kinderen soldaat worden.

Standactiviteit 2009
Bezoekers kunnen zich op 5 mei actief inzetten voor kindsoldaten. Op het `Plein van de Vrijheid' kunnen zij meedoen aan de actie van War Child: Laat Kindsoldaten niet Schieten!

Hoe? Met een voetbal schiet je de wapens bij een kindsoldaat weg. Wat overblijft, is een spelend kind. Want dat is wat sport met kinderen doet. Sport maakt kinderen vrij. Het is een uitlaatklep voor emoties en het brengt kinderen samen. Voor kindsoldaten betekent dat; geen vijanden, maar vrienden. Geen wapen, maar een bal. Geen soldaat zijn, maar een kind. Dat is de kracht van sport.

Kom op 5 mei naar de stand van War Child
Je vindt onze stand op de bevrijdingsfestivals in de volgende steden: Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen, Zwolle

Vrijheid maak je met elkaar
War Child is samen met Amnesty International, Cordaid Mensen in Nood en VluchtelingenWerk Nederland partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Want: Vrijheid Maak Je Met Elkaar!