Warchild


Kindsoldaten in de klas
23 april 2009 - Geef je les op de basisschool of op de middelbare school en wil je iets doen met de thema's kinderrechten, kindsoldaten of War Child in de klas? Dat kan! Er zijn namelijk verschillende lespakketten over deze onderwerpen beschikbaar. De lespakketten zijn zo ingestoken dat leerlingen op een interactieve manier kennis maken met de verschillende thema's gerelateerd aan kinderen in oorlogsgebieden.

Lessen voor de basisschool
Op www.kidsforwarchild.nl kunnen docenten een gratis digitaal lespakket voor de basisschool downloaden. De les duurt ongeveer 45 minuten en zit vol met leuke oefeningen, vragen en opdrachten.

Lessen voor 16+
Het kijken van een film over dit thema is ook een manier om meer aandacht aan dit onderwerp te besteden. Afgelopen maand vond het Movies that Matter-festival plaats. Onderdeel hiervan was een thema-middag waar films over kindsoldaten waren geprogrammeerd. Zowel de film "War Child" over het leven van voormalig kindsoldaat Emmanuel Jal die nu een succesvol rapper is als de film "Wit Licht" werden in dat programma gedraaid.

Voor beide films heeft Movies that Matter een lesbrief ontwikkeld. Deze lesbrieven zijn bedoeld voor de bovenbouw van de middelbare school en voor het MBO (16+) en bestaan uit een reader met achtergrondinformatie en een opdrachtenblad. Het lesmateriaal van Movies that Matter is voor docenten, onder vermelding van de doeleinden, gratis te bestellen via educatie@moviesthatmatter.nl of (020) 7733624. Movies that Matter begeleidt en adviseert ook scholen bij de vertoning van films op school en kan dus helpen de filmvertoning op school of in de plaatselijke bioscoop/filmhuis mogelijk te maken.