Politie Hollands Midden Boskoop / Reeuwijk Verdachten van inbraak supermarkt aangehouden De politie heeft donderdagmorgen 23 april drie mannen uit Gouda van 18, 29 en 33 jaar aangehouden. De drie worden er van verdacht dat zij rond 04.50 inbraken in een supermarkt aan de Koninginneweg in Boskoop. Bij die inbraak werden scheermesjes en sigaretten gestolen. De verdachten werden ingerekend na een achtervolging en zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

Na het ontvangen van de inbraakmelding ging de politie met meerdere auto's op weg naar de supermarkt. Op de Reijerskoop zagen agenten de vluchtauto van de vermoedelijke daders rijden en werd de achtervolging op hen ingezet. De vluchtauto miste een bocht van de Middelburgseweg en kwam in het water terecht. De inzittenden kropen uit de auto en renden de polder in. Met meerdere agenten en een speurhond werd verder naar hen gezocht.

Rond 05.50 uur kregen de agenten vluchtende mannen in het zicht. Via een sloot renden ze bij Reeuwijk de Rijksweg A12 op. Daar in de middenberm kon de eerste aanhouding worden verricht. Deze verdachte klaagde over zijn been. In het Groene Hart Ziekenhuis werd een verstuiking vastgesteld en kon hij na behandeling mee naar het politiebureau. Rond 07.00 uur volgde op de Einsteinstraat in Reeuwijk de aanhouding van de andere verdachten.

Alle verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De vluchtauto is uit het water gehaald en voor onderzoek veilig gesteld. In de auto lag de buit van de inbraak.

Reeuwijk Politie onderzoekt ruzie in verkeer De politie doet onderzoek naar een ruzie in het verkeer die uitliep op een vechtpartij tussen een 17 jarige bromfietser uit Zoetermeer en een 38 jarige automobilist uit Waddinxveen. Dit gebeurde donderdag 23 april rond 08.15 uur op de Zwarteweg. De automobilist liep een blauw oog, een pijnlijke kaak en diverse builen op en bracht nog een bezoek aan het Groene Hart Ziekenhuis. De lezingen van beiden partijen lopen nogal uiteen. Wel is zeker dat het incident ontstond bij een inhaalmanoeuvre van de automobilist. Een andere automobilist kwam tussen beiden en scheidde de vechtende. De politie weet echter niet wie dit is geweest en wil graag in contact met hem komen. Hij wordt verzocht om zich in verbinding te stellen met de politie in Reeuwijk. Dit kan via 0900-8844.

Reeuwijk Politie onderzoekt mishandeling toezichthouder De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een gemeentelijke toezichthouder. Belast met ondermeer toezicht op het gebruik van B-wegen, zag hij met een collega donderdag 23 april rond 09.45 uur een te brede en grote vrachtwagencombinatie de als B-weg aangemerkte Nieuwdorperweg op rijden. Nadat de combinatie tot stilstand was gekomen ontstond er een woordenwisseling met de 42 jarige bestuurder uit Harmelen. Vervolgens greep de toezichthouder naar de contactsleutel toen de bestuurder zich aan zijn aanhouding wilde onttrekken door weg te rijden. Hij werd daarop door de verdachte geslagen. De hulp van de politie werd ingeroepen en de verdachte is daarna overgebracht naar het politiebureau waar hij voor het verdere onderzoek is ingesloten.

Gouda Met gestolen fiets aangehouden De politie heeft donderdag 23 april rond 13.00 uur op de Willem de Zwijgersingel een 16 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen bruine damesfiets. De jongen verklaarde de fiets ooit gekocht te hebben. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor heling.