Hewlett-Packard

2009-04-23

MAASTRICHT, Nederland, 23 April 2009 - HP kondigt aan dat Webprint B.V. ter ondersteuning van zijn exponentiële groei in de fotomarkt een HP Indigo press 7000 in zijn vestiging in Oldenzaal, Twente installeerde. Het bedrijf was op zoek naar een kostefficiënte drukpers die niet alleen uitstekende drukkwaliteit levert, maar ook een verhoogde productiecapaciteit aankon. De HP Indigo press 7000 bleek bij uitstek de meest geschikte oplossing.

De oorsprong

Ton Marsman, CEO Webprint, had reeds enorm veel ervaring opgedaan tijdens zijn loopbaan in ICT en automatiseringsprocessen. Als 64-jaring ondernemer werd hij gebeten door de fotomicrobe en hij besloot met Webprint de Europese fotomarkt te veroveren. Met de portal www.webprint.nl Non-HP site biedt het bedrijf zijn klanten een online management tool voor het opslaan en beheer van digitale foto's. De website biedt daarnaast een uitgebreid gamma applicaties aan. Ton Marsman verduidelijkt: "Mensen willen nu creatiever aan de slag met hun digitale foto's. Via onze website bieden we hen de mogelijkheid om hun digitale foto's zo origineel mogelijk in hun dagelijkse leven te verwerken. We bedrukken echt alles: behangpapier, fotoalbums, textiel... Kwaliteit is dan ook primordiaal."

Keep it simple en kostenvriendelijk

Dhr. Marsman gelooft in een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Hij is dan ook steeds op zoek naar manieren om het productieproces te optimaliseren en zo de concurrentie een streepje voor te blijven. Daarom ook zijn keuze voor de HP Indigo press 7000: "De drukkwaliteit van deze pers is uitstekend. Bovendien is de HP Indigo press 7000 de nieuwste machine in zijn generatie. Testen hebben uitgewezen dat deze pers tot 75% meer kan produceren dan andere vergelijkbare machines en dat deze bovendien goedkoper was in verbruik. Een eenvoudig rekensommetje toont aan dan dat we met deze pers meer productie konden draaien met minder mensen. Dat komt ons bedrijf alleen maar ten goede." De pers werd in september 2008 geïnstalleerd en sindsdien draait hij in volle bezetting.

Toekomstperspectieven

Ondanks zijn 64 jaar, kijkt Dhr. Marsman alleen maar vooruit. "We hebben alle Webprint applicaties zelf gecreëerd. Daardoor kunnen we echt alles aan van speciaal drukwerk, tot zelfs applicaties op deuren en tafelbladen toe." Deze eigenzinnige en zelfstandige aanpak van de fotomarkt verklaart dan ook het toenemende succes van deze drukkerij. Webprint mag onder meer AS Watson, ANWB en Center Parcs tot zijn klanten rekenen en verovert gestaag de Nederlandse fotomarkt. Ondertussen is de zaak ook volop aan het uitbreiden in het buitenland. Dhr. Marsman gelooft dat zijn formule eveneens succesvol kan zijn over de grenzen heen. "Ik ben begonnen met16m² en zit ondertussen al aan 10.000m² werkruimte. Ons kantoor in Nederland alleen al telt 35 werknemers en ondertussen hebben we nog vestigingen geopend in Dallas (USA) en Oekraïne. Webprint moet dan ook samenwerken met suppliers die dezelfde kwalitatieve en toekomstgerichte focus hebben. HP past volledig binnen onze filosofie."

Kwaliteit primeert

Dhr. Marsman hamert op zijn basisprincipe van kostefficiëntie: "Kwaliteit primeert en je kan het je vandaag de dag niet veroorloven om slechte kwaliteit af te leveren. Besparen op productiemateriaal kost je op termijn alleen maar meer. We zoeken dan ook steeds enkel het beste. De drukkwaliteit, productiesnelheid en het aantrekkelijke kostenplaatje van de HP Indigo press 7000 maakten voor ons de keuze makkelijk. We hebben ons deze installatie nog geen minuut beklaagd."

Over HP

HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op www.hp.com.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Indigo Digital Press
Renier Nafzgerstraat 100
6221 KL Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts