Gemeente Stadskanaal

De Nordconnect Trial is een initiatief van Nordconnect, een projectorganisatie die de samenwerking tussen Noord-Nederland en de Noord-Europese regio's stimuleert. De rally richt zich op Noord-Nederlandse ondernemers.

Zakelijke kansen

Doel is ondernemers bekend te maken met de economische kansen van Noordoost-Europa, voornamelijk de Baltische Staten. Van oudsher heeft Noord-Nederland een intensieve economische relatie met Noordoost-Europa. De Baltische regio presteert zeer goed in termen van groei, innovatie en onderwijsontwikkeling. Veel bedrijven uit Noord-Nederland maken daarom gebruik van de zakelijke kansen die de Baltische regio biedt.

De gemeente Stadskanaal neemt als enige gemeente van de provincie Groningen deel aan de rally. Wethouder Booij doet mee vanuit zijn functie van wethouder economische zaken. Tijdens netwerkbijeenkomsten, die 's avonds georganiseerd worden, maakt hij kennis met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in de bezochte landen. Hij zal lokale ondernemers attent maken op de kansen voor hun bedrijf in Stadskanaal.

Dagelijks weblog

Met een dagelijks weblog vertelt hij over zijn belevenissen tijdens de rally. Aan de rally doen verschillende categorieën auto's mee. Wethouder Booij doet met zijn Citroën CX uit 1975 mee in de categorie oldtimers (auto's gebouwd voor 1977). Zijn auto wordt gesponsord door FINN, STOPAQ en Bedrijfsruimte Stadskanaal. Ook is er een categorie sportieve youngtimers (auto's gebouwd vanaf 1977) en een categorie met auto's op alternatieve brandstoffen, zoals biodiesel, aardgas en hybride auto's.

* 23 april 2009