Warchild


Speelfilm "Wit Licht" naar Cannes Filmfestival! De Nederlandse speelfilm `Wit Licht', in het buitenland uitgebracht in een internationale versie onder de titel `The Silent Army', is geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2009. War Child is zeer verheugd met de vertoning omdat daarmee de situatie van kinderen in oorlogsgebieden, en in het bijzonder van kindsoldaten, internationaal onder de aandacht wordt gebracht van een nog breder publiek. Dat is hard nodig, want nog steeds worden wereldwijd 250.000 kinderen ingezet als kindsoldaat.

'Een steun in de rug'
"Een belangrijke doelstelling van War Child is mensen bewust te maken van wat oorlog met kinderen doet, waaronder de inzet van kinderen in gewapende conflicten,"aldus War Child-directeur Mark Vogt. "War Child is van het begin af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze film. We hebben onze inhoudelijke kennis en expertise ingezet om het verhaal zo authentiek mogelijk te kunnen weergeven. Ook hebben acteurs meegelopen in programma's van War Child om zich op hun rol voor te bereiden. Voor de film is geput uit waargebeurde verhalen van kinderen uit programma's van War Child."

"Wij hopen dat met deze internationale aandacht de problematiek van kindsoldaten hoger op de politieke en maatschappelijke agenda komt. Dit is een steun in de rug voor iedereen die zich dagelijks inzet om een structurele oplossing naderbij te brengen voor deze misstanden."

Wit Licht
`Wit Licht' is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde, met in de hoofdrollen Marco Borsato, Abby Mukiibi Nkaaga, Thekla Reuten en Andrew Kintu. De film werd begin december 2008 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels meer dan 300.000 bezoekers getrokken.

Cannes Filmfestival
Het filmfestival van Cannes is het grootste filmfestival ter wereld. Dit jaar heeft het festival plaats van 13 - 24 mei 2009. `The Silent Army', de internationale versie van Wit Licht, wordt vertoond