Gemeente Den Haag

Datum 23 april 2009


Ondernemers, gemeente en politie Den Haag bestrijden criminaliteit en overlast

Keizerstraat krijgt het Keurmerk Veilig Ondernemen

Op donderdag 23 april krijgt het winkelgebied Keizerstraat in Scheveningen het certificaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ondernemers, de winkeliersvereniging, de politie, brandweer, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en gemeente Den Haag werken sinds begin 2008 samen aan de veiligheid en leefbaarheid van het winkelgebied. Met het KVO als resultaat.

Zo wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan het terugdringen van de overlast van fietsverkeer in de zomer. Ook is veel aandacht voor het schoon en netjes houden van de openbare ruimte.

Het KVO certificaat wordt behaald als er binnen een gebied maatregelen zijn getroffen die de veiligheid in een winkelcentrum of bedrijventerrein structureel verbeteren. Samenwerking is hierbij belangrijk. Ondernemers, gemeente, politie en andere relevante partijen moeten zich samen inzetten voor een veiliger werk- en winkelklimaat. Bij het ontvangen van het certificaat wordt door de veiligheidspartners ook een samenwerkingsconvenant ondertekend om te blijven werken aan de veiligheid. Den Haag werkt met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) aan het aantrekkelijker, schoner en veiliger maken van winkelgebieden en bedrijventerreinen.