Gemeente Voerendaal

\ 23/4/2009 - Waterslikkers jubileren

Al 35 jaar samen aan slag!

Donderdag 23 april viert ouderenzwemvereniging de 'Waterslikkers' in zwembad de Joffer van Voerendaal hun 35-jarig jubileum. De drie jubilarissen mevrouw Maes, Evers-Roemkens en de heer Rademakers worden door wethouder Pierre Verbraak extra in het zonnetje gezet. En natuurlijk mag daarbij niet het verenigingslied het zogenaamde 'waterslikkerslied' onder begeleiding van het seniorenorkest ontbreken.

Oprichting
Oprichtster Fried Steeghs, vroeger van beroep wijkverpleegkundige, zag enkele dames gymen waarop zij de dames vroeg of zij geen interesse hadden om te gaan zwemmen. Omdat enkele dames niet konden zwemmen werd tevens de mogelijkheid geboden om zwemles te nemen. Door dit enthousiaste groepje werd er een vereniging opgericht.

Waterslikkers
Voor de naam van de vereniging is destijds een prijsvraag uitgeschreven.
Momenteel telt de vereniging 63 leden, waarvan 43 afkomstig uit Voerendaal. Het zijn zowel vrouwen als mannen tussen 50 en 87 jaar. Eind jaren '80 / begin jaren '90 bereikte de vereniging het grootst aantal leden namelijk 145. Een ledenstop was toen noodzakelijk. In 1995 is deze ledenstop weer opgeheven.
Tweemaal per week (dinsdag en donderdag) van 09.00 - 10.00 uur wordt er gezwommen. De contributie bedraagt 15,00 per jaar, waarvan attenties worden betaald in het kader van lief- en leed en activiteiten georganiseerd. De leden betalen daarnaast een gereduceerd tarief voor het zwemmen. En een vermeldenswaardig aspect hierbij is dat dit allemaal zonder gemeentelijke subsidie gebeurt.

Jubilarissen
Er zijn 3 jubilarissen. Mevrouw Maes en mevrouw Evers-Roemkens die 35 jaar lid zijn en de heer Rademakers die 25 jaar lid is. Vermeldenswaardig is dat mevrouw Maes in 1976 haar B-diploma heeft gehaald.

Voorzieningen
Niets is onmogelijk! Er is zelfs een tillift aanwezig waardoor het zwembad ook voor gehandicapten bereikbaar is. En natuurlijk is de badmuts niet verplicht!!

Informatie
Bent u ook geĂŻnteresseerd of wilt u ook lid worden van de 'Waterslikkers.' Neem dan contact op met mw. M. Klerkx-Duijkers, Hoolstraat 8 te Voerendaal, telefoonnummer 045-5751622.