Gemeente Valkenswaard

opening wandelroutenetwerk

Officiële opening wandelroutenetwerk

Zaterdag 18 april jl. vond de officiële opening van het wandelroutenetwerk plaats bij restaurant `Vrienden van de Waard' aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. De heer W. Kiela van wandelvereniging 'Voetje voor Voetje', E. van Turnhout, (ambtelijk) coördinator van het beleidsveld bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en wethouder D. Schuwer van de gemeente Valkenswaard hielden een toespraak tijdens de bijeenkomst voor genodigden. Vervolgens kreeg wethouder Schuwer van een 'levend standbeeld' een wandelroutekaart overhandigd. Met deze handeling werd het wandelroutenetwerk officieel geopend.

Opening wandelroutenetwerk | Fotograaf: Heidi Wils

Foto: Heidi Wils

In Zuidoost-Brabant is de afgelopen jaren een wandelroutenetwerk ontwikkeld door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Het netwerk bestaat uit een serie aaneengeschakelde rondwandelingen met een lengte variërend van 3 tot 10 kilometer en is in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk biedt een aantrekkelijke wandelroute voor een breed publiek.

Wandelroutenetwerkkaart verkrijgbaar bij VVV
Het wandelroutenetwerk is opgebouwd uit genummerde knooppunten. De nummers die op de bordjes langs de weg staan, corresponderen met nummers op een wandelroutenetwerkkaart. Deze wandelroutenetwerkkaart is verkrijgbaar bij het VVV. Op ieder knooppunt kan de wandelaar een keuze maken voor de te volgen richting. Kortom, een dergelijk netwerk biedt veel flexibiliteit en ruime mogelijkheden voor elke wandelaar.

Samenwerking tussen gemeente en wandelvereniging Inmiddels heeft het SRE ruim 2600 km aan wandelnetwerken gerealiseerd in deze regio en draagt zorg voor beheer en onderhoud van deze routes. In de gemeente Valkenswaard is in nauwe samenwerking met de gemeente en wandelvereniging `Voetje voor Voetje' een aantrekkelijk wandelroutenetwerk uitgezet over het volledige grondgebied van de gemeente. Het netwerk heeft een lengte van 120 kilometer en biedt veel afwisseling voor de recreatieve en geoefende wandelaar.