Gemeente Waterland

23 april 2009

Ontruimingsoefening gemeentehuis

U heeft het zich misschien afgevraagd die dinsdag 14 april rond twee uur `s middags: "Wat doen al die ambtenaren van het gemeentehuis op de parkeerplaats bij de Marijkehal? Is het niet een beetje laat voor een lunchpauze?"

We kunnen u geruststellen: de ambtenaren hielden niet en masse pauze, maar een ontruimingsoefening. Een oefening die niet alleen van belang is voor onze medewerkers en bestuurders, maar zeker ook voor u als u ons gemeentehuis bezoekt.

De bedrijfshulpverleners van het gemeentehuis oefenen regelmatig `droog' en krijgen daarnaast training in levensreddende handelingen en brandveiligheid; voor uw en onze veiligheid dus. Dit keer ging het om een onaangekondigde oefening, geen van de collega's was van tevoren op de hoogte hiervan.

We zijn er trots op te kunnen melden dat in slechts iets meer dan twee en halve minuut na het ontruimingssignaal iedereen (bestuurders, medewerkers en bezoekers) het gemeentehuis had verlaten en zich had verzameld op de parkeerplaats (de verzamelplaats bij calamiteiten).
---