Gemeente Geertruidenberg


Herziening Structuurvisie Plus

De gemeente is bezig met het opstellen van een nieuwe Structuurvisie Plus voor het gehele grondgebied van de gemeente.

Een structuurvisie is een belangrijk document voor de gemeente. Wonen, werken, recreëren en natuur zijn allemaal functies die ruimte in beslag nemen. Om te zorgen dat het ruimtebeslag goed verdeeld wordt, moeten we verstandig met de ruimte omgaan en moeten er keuzes gemaakt worden welke functies waar komen. In een structuurvisie wordt deze afweging gemaakt voor het toekomstig ruimtegebruik.

De structuurvisie bevat dus een ruime visie op de toekomst van onze gemeente.

Een eerste stap om te komen tot een nieuwe Structuurvisie, is het vaststellen van een visie op hoofdlijnen voor de lange termijn (deel A). De afgelopen tijd is gewerkt aan deze visie op hoofdlijnen en inmiddels heeft het college van Burgemeester en Wethouders de visie in ontwerp vastgesteld en vrijgegeven voor de inspraak.

Inspraak

Het ontwerp van het eerste deel van de structuurvisie ligt met ingang van 3 april 2009 tot en met 14 mei aanstaande voor iedereen ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis. Gedurende deze periode van zes weken wordt iedereen in de gelegenheid gesteld zijn of haar inspraakreactie op het ontwerp bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar te maken.

Daarnaast worden gedurende deze periode in totaal vijf inspraakavonden georganiseerd, in combinatie met de bijeenkomsten van wijk- en buurtbeheer. Inmiddels hebben twee inspraakavonden al plaatsgevonden (in Raamsdonk en Geertruidenberg).

De volgende inspraakavonden zullen nog plaatsvinden:


- Maandag 27 april van 19.30 u- 22.00 u in het Dorpshuis de Haven te Raamsdonksveer (P. Breughelstraat 15);


- Woensdag 29 april van 19.30 u - 22.00 u in Buurthuis de Schelf te Raamsdonksveer (Burg. Krijgsmangeerde 46);


- Woensdag 6 mei van 19.30u- 22.00u in de raadszaal van het gemeentehuis in Raamsdonksveer).

Iedereen is van harte welkom op één van deze inspraakavonden.

Vervolgprocedure

Na 14 mei worden alle ingekomen inspraakreacties verzameld en voorzien van een beantwoording. Naar aanleiding van de ingekomen inspraakreacties kan het zijn dat de Structuurvisie op een aantal onderdelen nog wordt aangepast. Vervolgens kan het eerste deel van de Structuurvisie, de visie op hoofdlijnen (deel A) al dan niet in gewijzigde vorm door de gemeenteraad worden vastgesteld. Daarna wordt gestart met het opstellen van een Uitvoeringsprogramma voor structuurvisie (deel B).