Gemeente Leeuwarden

Aftrap bijzondere Citymarketing Campagne

Bron: gemeente Leeuwarden (21-04-2009)

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de eerste officiële Elfstedentocht werd verreden. Een prachtig thema om de start- en finishplaats van deze Elfstedentocht te promoten. Expeditie Leeuwarden focust daarom dit jaar met haar promotionele activiteiten, op het gebied van vrije tijd en recreatie, op de Elfstedentocht. Hiervoor is een bijzondere citymarketing campagne ontwikkeld.

De aftrap voor deze campagne vindt plaats op woensdag 22 april. Dan wordt namelijk om 10.00 uur door wethouder Isabelle Diks vanaf het Waagplein in Leeuwarden het startschot gegeven voor een bijzondere vierdaagse Elfstedentocht door Nederland. Hiervoor gaan acteurs met een groep van elf manshoge `reedriders' (= Fries voor schaatsers) van hout op reis naar markante plekken in de steden Groningen, Zwolle, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Breda, Enschede, Alkmaar en Utrecht. Het is de bedoeling de `reedriders' op de diverse plaatsen van bestemming vooruit te duwen, dit gebeurt zowel door de acteurs als door het publiek dat daarvoor van harte wordt uitgenodigd. Tegelijkertijd worden flyers uitgedeeld met informatie over het mooie van Leeuwarden. Dit zal naar verwachting een boeiend schouwspel opleveren en uiteraard publiciteit voor de Friese hoofdstad.

Het doel van deze actie is het publiek uit te dagen om te komen `klunen' door de Leeuwarden. In samenwerking met CMD-studenten (Communicatie & Media Design) van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) is het concept van dit unieke toeristische product `De Elf van Leeuwarden' bedacht. Dit is een plattegrond met bijbehorende stempelkaart, waarop een verzameling van hoogtepunten uit het rijke aanbod van Leeuwarden is te vinden. De bezoeker kan kiezen welke musea, bijzondere gebouwen, historische locaties, winkels en restaurants hij of zij wil bezoeken om deze bijzondere 11-stedentocht te volbrengen. Elk bezoek dat wordt afgelegd is goed voor een stempel en tegen inlevering van een volle stempelkaart (met elf stempels) ontvangt de bezoeker bij de VVV Leeuwraden een Leeuwarder Elfstedenchocomok.

Uitgebreide informatie over het mooie van Leeuwarden vindt u vanaf woensdag 22 april op www.11stedenstad.nl. `De Elf van Leeuwarden' is een initiatief van Expeditie Leeuwarden en ontwikkelt in samenwerking met de VVV Leeuwarden. De stempelkaart voor `De Elf van Leeuwarden' is tot en met 31 maart 2010 bij onder andere de VVV in Leeuwarden te verkrijgen. De campagne wordt onder ander ondersteund door een tv-commercial bij Ster&Cultuur op de publieke omroepen, advertenties in landelijke media en posters op de bus- en treinstations in verschillende locaties van deze alternatieve Elfstedenroute door Nederland.