Gemeente Almelo

Spannende eindstrijd Boomverkiezing: Bornerbroekse beuken nu op één

23 april 2009 - De twee rode beuken op het kerkhof in Bornerbroek hebben de kastanje in De Kreek ingehaald en staan nu op de eerste plaats in de verkiezing 'Welke boom heeft de X-factor'. U kunt nog stemmen tot vrijdag 1 mei.

Rode beuken op kerkhof in Bornerbroek
Rode beuken op kerkhof in Bornerbroek

Almelo doet mee aan de boomverkiezing, een initiatief van de Bomenstichting, waarbij mensen worden opgeroepen hun favoriete boom te nomineren.

Meer dan 39.000 bomen
De Gemeente Almelo vindt bomen belangrijk. Gelukkig heeft de Gemeente er heel veel, ook midden in de stad. Er zijn tot nu toe al meer dan 39.000 gemeentelijke bomen geteld en digitaal vastgelegd, en de mensen van Stadsbeheer zijn nog aan het tellen. Dan zijn er ook nog heel veel particuliere bomen. Natuurlijk van de graaf Van Rechteren Limpurg, maar ook van andere inwoners. Ze kunnen allemaal in aanmerking komen voor de X-factor. Vanaf woensdag 18 maart hadden Almeloërs zes weken de tijd een boom op te geven. Tot vrijdag 1 mei kunt u ook nog een boom aanmelden of stemmen op een van de genomineerde bomen.

Iets extra's
Bomen met de X-factor hebben iets extra's. Ze zijn bijvoorbeeld heel oud en dik of hebben eenaparte vorm. Het kan ook een boom zijn met een bijzonder verhaal of een klein boompje dattussen beton groeit, maar toch elk jaar weer prachtige bloeit. De inwoners bepalen zelf welke boom de X-factor heeft!

Sprint
Lange tijd stond de "dikste kastanje van Almelo" in De Kreek onbetwist op nummer 1. Maar met een geweldige sprint haalden de rode beuken in Bornerbroek de beoogde favoriet in. De rode beuken werden genomineerd, toevallig nadat een groot artikel in TC Tubantia stond over de Boomverkiezing. De eindstrijd beloofd bijzonder spannend te worden.

Bomenstichting
De verkiezing Welke boom heeft de X-factor is een initiatief van de Bomenstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van sponsoren en donateurs.